U Beogradu će odlučivati defanzivni skok 26.02.2010.

FMP ima jaku unutarnju liniju i dominiraju u reketu

Nakon pauze zbog završnice domaćeg Kupa Krešimira Ćosića, košarkaši Zadra u četvrtak su otputovali u Beograd gdje ih očekuje utakmica 22. kola regionalne lige protiv domaćeg FMP-a. Momčad trenera Vlade Đurovića teško prepušta bodove na svom terenu, a Zadranima svaka pobjeda više grije nadu u konačni plasman u završnicu ovog natjecanja. U prvom dijelu lige Zadar je na svom parketu lako svladao momčad iz Železnika, bilo je 90-69. Nakon toga FMP se samo diže u formi.

 Zadnjih nekoliko utakmica su primjetno podigli nivo igre i dosta koriste svoja dva visoka čovjeka, defenzivno preko Samardžiskog, a u napadu protiv Raduljice. Uz njih imaju vanjske igrače koji su relativno dobri šuteri i možemo reći da je FMP momčad koja se je "pronašla". Mi ćemo svoju šansu tražiti preko defanzivnog skoka i tranzicijskoj igri. Ukoliko se svedemo na poziciju i dopustimo dominaciju unutarnje i defanzivne igre, onda su nam šanse puno manje. Ne smijemo im dopustiti da postave obranu i onda se tražiti u lakim šutevima i eventualnom mirnoćom doći do povoljnog rezultata - smatra Jusup.

Olakotna okolnost za Zadrane bit će umor srpske momčadi koja je imala zgusnut raspored nastupanja u domaćem kupu i europskom natjecanju. Trener Đurović morat će posložiti momčad da se što manje osjeti nedostatak ozlijeđenih igrača. U utakmici protiv Zadra neće moći računati na Dimića i Protića, a upitan je nastup jednog od najboljih igrača Miroslava Raduljice. Zadar će u Beogradu nastupiti bez Vladimera Boise koji će pauzirati zbog ozljede. Na njegovo mjesto u momčad je uskočio Ivan Batur. Manjih problema imao je i Vedran Morović ali njegov nastup nije upitan.

Teška prošlotjedna polufinalna utakmica domaćeg Kupa zasigurno je ostavila traga na Zadrovim igračima, pa se trener Jusup osvrnuo na motivaciju momčadi.

Kad čovjek ima problem posao mu je da se s problemom i suoči, to je stvar karaktera. Činjenica je da smo neizvjesne završnice gubili, ali je i činjenica da su u te završnice i dolazili. Razgovarao sam s igračima i mislim da sam ih uvjerio da na tome trebaju raditi. Nakon Cibone rekao sam u svlačionici kako bez obzira na suđenje mi svoj karakter moramo dovesti do jedne razine na kojoj usprkos nepovoljnom kriteriju dobivamo utakmice. Hoće li sudac suditi nešto ili neće to niti ja niti moji igrači ne možemo promijeniti. Budući da smo dobro trenirali ovaj tjedan mislim da im je nešto od toga sjelo u glavu – zaključio je Jusup.

Sponzori