Zadar ostao bez finala Kupa 20.02.2010.

Sudačke odluke usmjerile su završnicu u korist Cibone

Polufinalna utakmica domaćeg Kupa Krešimira Ćosića između Cibone i Zadra rješena je tek nakon produžetka. U dodatnih pet minuta bolje se snašla Cibona koja je na koncu slavila rezultatom 81-71 i tako se plasirala u finale.

Utakmicu je obilježila sporna blokada Hrvoja Perića na Gordonu koja je pri vodstvu Zadra +2 suđena kao silazna putanja i utakmica je otišla u produžetak. Imali su Zadrani šansu riješiti utakmicu još u regularnom dijelu, ali je Boisa promašio šut za tricu.

U reprizi prošlogodišnje poluzavršnice ponovo je zagrebački klub otišao u finale, ovaj put uz pomoć sudačke trojke.

U zadnjoj minuti Tomislav Ružić pogodio je tricu za vodstvo Zadra 57-52. Ali s druge strane prvo s tri poena uzvraća Gordon, zatim postiže koš uz dodatno bacanje za izjednačenje. Još je jedan put za tri poena pogodio Ružić za 60-58, ali tada se dogodila situacija Gordonovog polaganja i sporne blokade. Suci su na kraju ipak priznali koš i u produžetak se otišlo pri prezultatu 60-60.

U pet minuta produžeka Cibona radi seriju koja se na kraju pokazala nedohvatljivom.

 Fali nam karaktera da bismo dobijali ovakve utakmice. Da smo danas dobili, to bi mi stvarno uvelike olakšalo daljnji rad, ali ipak vidim neko svjetlo. Došao sam u Zadar kada je klub bio u izuzetno teškoj situaciji jer smo imali dvaput Cibonu, dvaput Hemofarma i jednom Partizana, a to su sve momčadi koje su razinu iznad Zadra. Treba biti realan i priznati da je presudila veća kvaliteta igrača Cibone, pogotovo vanjske linije-rekao je nakon utakmice trener Danijel Jusup.

 U redovima Zadra najučinkovitiji su bili Rok Stipčević s 19 i Marko Car s 17 koševa. Kod Cibone prvo ime bio je Gordon s 26 poena.

Sponzori