Deseta NLB pobjeda- Zadar lako protiv Širokog 19.01.2010.

Tiho Bujan pobjedom debitirao na klupi Zadra

Košarkaši Zadra nastavljaju s uvjerljivim pobjedama na domaćem terenu u NLB ligi. Ovaj put stradala je momčad Širokog koju su Zadrani ostavili na -23. Konačan rezultat bio je 88-65. Pobjedom je tako na klupi Zadra debitirao v.d. trenera Tihomir Bujan koji je šansu dao svim igračima.

 Do svoje desete prvenstvene pobjede Zadar je došao bez većih problema. Gostima su prepustili tek početno vodstvo i izjednačenje a nakon toga preuzeli su kontrolu rezultata i igre. Široki je prvi načeo Plaisted koji posprema loptu u koš nakon Perićevog promašaja. Igra obje momčadi odvijala se pod koševima, šuta izvana gotovo da nije ni bilo. Zadar se tada držao koševima sa crte slobodnih bacanja, dok nije proradila vanjska linija. Prvu tricu pogađa Tomislav Ružić za vodstvo 17-8. Za tri poena zatim pogađa Stipčević, Perić dva puta krade loptu i sam istrčava kontre koje završava zakucavanjem. Još jednu tricu dodaje i Rančić za zadarsko vodstvo 31-18 nakon prvih deset minuta igre.

Sljedeću četvrtinu tricom otvara Morović, još jednu dodaje Rančić, dok Široki u igri drži borbeni Grgat pod košem. Gosti pokušavaju sa zonom, što ima učinka, zadarska prednost polako se smanjivala i nakon Špraljinih slobodnih bacanja Široki dolazi na -6. Bilo je 43-37.

Nešto komotniji odlazak na poluvrijeme osigurao je Ružić košem za 45-37 prije odmora.

Na otvaranju drugog dijela Zadar kreće agresivno serijom 11-2. Pogađaju Perić, Downs i Boisa, našto trener Jusup poziva minutu odmora koja nije vidljivo pomogla Širokom. Zadar puni koš gostiju, dvije trice pogađa Car, još jednu dodaje Stipčević za 25 zadarskih poena u trećoj četvrtini naspram 9 koševa gostiju.

Završnih deset minuta bilo je tek odrađivanje posla. Ružić povezuje koš i tricu, a u igru ulazi Ivan Batur, nakon njega i Miro Bilan. Mladi Batur malo se bolje snašao, upisuje 4 koša u sedam minuta provedenih na terenu, dok je Bilan ostao bez pogotka.

Zadar rutinski završava susret na zadovoljstvo svih posjetitelja koje su na tribinama zabavljali kako domaći tako i gostujući navijači.

 Čestitam svojim igračima, odigrali su dobru utakmicu. Išli smo dosta agresivno od početka, takav je bio dogovor. Široki je bio samo na jednom playmakeru i išli smo na prebacivanje igre pod košem gdje su možda dominantniji od nas i u tome smo uspjeli. Nakon dugo vremena imali smo čak 18 ukradenih lopti i veseli me želja momaka da se pokažu u dobrom svjetlu. Široki je dobra ekipa, mi smo od njih uvjerljivo izgubili u prvom dijelu sezone, ali sad smo im uzvratili- zadovoljan je bio v.d. Trenera Tiho Bujan.

 

Trener Širokog Danijel Jusup nije bio zadovoljan prikazanom igrom svoje momčadi koju je preuzeo proteklog tjedna..

 Momčad Širokog ima problema protiv agresivne obrane i to se vidjelo i danas. Nismo u stanju organizirati jedan smisleni napad i to je problem ove momčadi koji nije jednostavno riješiti. Zadar je momčad koja igra agresivno na prednjoj liniji i to nam ne odgovara, nismo mogli razviti napad. Defazivni skok je bio jako loš i nisam zadovoljan našom reakcijom ni u obrani ni u napadu- secirao je loše izdanje svoje momčadi trener Jusup.

 Kod Zadra prvo ime bio je kapetan Tomislav Ružić sa 16 koševa, po 14 su dodali Hrvoje Perić i Rok Stipčević. U redovima gostiju najučinkovitiji je bio Ivan Grgat sa 19 ubačaja.

Zadranima sad predstoji teška mini turneja Srbijom. U subotu su gosti Partizanu, dok će nakon toga produžiti u Vršac gdje će protiv domaćeg Hemofarma u srijedu odraditi zaostali susret 8. kola.

Galerija: Zadar - Široki

Sponzori