Želimo vratiti pobjednički mentalitet 07.02.2017.

Zagreb u srijedu gostuje u Krešinom domu

Košarkaši Zadra u dvoboju A-1 lige hrvatskog prvenstva u srijedu od 19 sati na Višnjiku ugostit će momčad Zagreba. Bit će to prva od tri ovotjedne utakmice koje ih očekuju, jer u petak u 22. kolu ABA lige u Krešin dom stiže Mornar (20:00 sati), dok će u nedjelju u derbiju A-1 lige gostovati kod vodećeg Splita (17:00 sati).

- Raspored je težak, ali protiv Zagreba tražimo pobjedu. Ne zbog imperativa rezultata već da uspostavimo dobar ritam i vratimo pobjednički mentalitet. Zagreb je dobra momčad s iskusnim trenerom Danijelom Jusupom a na raspolaganju ima niz zadarskih igrača koji će biti motivirani protiv nas.
Unatoč Zadranima u sastavu zagrebačke momčadi, najveća opasnost vreba od Luke Božića:
- Radi se o mladom igraču koji ima apsolutnu slobodu u igri što mu omogućuje tako dobru statistiku. Ne želim niti uvećavati niti umanjivati njegovu kvalitetu no valjalo bi vidjeti kako bi se snašao u nekom ABA-ligašu - kazao je Naglić te se vratio svojoj momčadi:
- Osjećam pomake kod igrača i vjerujem u njih. Moramo postići zajedništvo i izvući se iz negativnog ritma. Ova utakmica nam je šansa da okrenemo stvari - zaključio je Naglić.

- Raspored je težak, ali protiv Zagreba želimo odigrati najbolje što znamo i upisati pobjedu. Ne toliko zbog imperativa rezultata već zbog želje uspostavimo dobar ritam i vratimo pobjednički mentalitet. Zagreb je jako dobra momčad s iskusnim trenerom Danijelom Jusupom, a u sastavu imaju nekoliko zadarskih igrača koji će biti posebno motivirani protiv nas - kaže trener Zadra Aramis Naglić.

Uz nekadašnje igrače Zadra Marčinkovića, Batura i Vlaića posebnu opasnost za Zadar predstavljat će ponajbolji igrač lige Luka Božić...

- Radi se o mladom igraču koji ima apsolutnu slobodu u igri, što mu omogućuje tako dobru statistiku. Ne želim niti uvećavati, niti umanjivati njegovu kvalitetu, ali valjalo bi vidjeti kako bi se snašao u nekom ABA-ligašu, poput Zadra - dodao je Naglić. 

- Osjećam osjetne pomake na treninzima i vjerujem u svoje igrače. Moramo vratiti strast u igru, postići zajedništvo i izvući se iz negativnog ritma. Ova utakmica sa Zagrebom nam je idealna prilika da okrenemo stvari u pozitivu - zaključio je Naglić.

 

Sponzori