Predstavljen Miro Bilan 11.01.2010.

Ugovor Bilana za Zadar veže uz tekuću, još tri naredne sezone

U ponedjeljak je na Višnjiku zadarskoj javnosti predstavljen novi igrač KK Zadar. Miro Bilan, dvadesetogodišnji centar visok 213 cm potpisao je ugovor koji će ga za Zadar vezati sljedeće tri i pol godine. Nakon što je zadovoljio na liječničkom pregledu ugovor je aktiviran na veliko zadovoljstvo vodstva KK Zadar. Bilan se od četvrtka priključio treninzima prve momčadi i polako ulazi u sustav rada.

 O ovom transferu pričalo se i minulog ljeta, ali Bilan je sad, nakon šest mjeseci ovdje. Ugovor u trajanju od tri i pol godine je potpisan i Uprava kluba jako je zadovoljna što smo time dobili jednog od najperspektivnijih mladih igrača u regiji, člana mlade reprezentacije, nadamo se da će u budućnosti dohvatiti i A reprezentaciju. Na njega računamo kao na jednog od stožernih igrača kluba u narednim sezonama- rekao je dopredsjednik kluba Tonći Jerak.

 

Trener Zmago Sagadin inzistirao je na Bilanovu dolasku i pri prvim pregovorima s njegovim bivšim klubom Šibenikom, a konačni dolazak mladog reprezentativca za zadarsku momčad puno će značiti.

 Mislim da je ovo dobar potez kluba a i samog Bilana. Ekstremno visokih igrača je malo i zato mi je drago je ovaj najviši od potentnih mladih igrača ovdje. Mi smo ga u protekla dva dana testirali tako da je započeo s programom i upoznavanjem sa sustavom rada. Očekujem da bi mogao biti u sastavu već u subotnjoj utakmici protiv Cedevite- zadovoljan je Sagadin.

 

Miro Bilan u posljednje vrijeme nije puno trenirao, pa će mu trebati petnaestak dana kako bi uhvatio priključak s ostatkom momčadi. Kako kaže trener Sagadin, za minutažu koju bi u ovom trenutku mogao dobiti nije od presudne važnosti ekstremna fizička sprema.

Novi član KK Zadar dijeli zadovoljstvo svojim dolaskom s ostatkom kluba, trenerom i upravom.

 

Svi su me lijepo prihvatili, pomažu mi da se što prije prilagodim. U Zadar sam došao napredovati i dizati se kao igrač i nadam se da ćemo na kraju svi biti zadovoljni. O klubu mislim sve najbolje, ima ime i tradiciju. Ta ljubav prema klubu koja postoji u Zadru rijetko se gdje nalazi i mislim da je užitak igrati ovdje- prvim se riječima zadarskoj javnosti obratio Miro Bilan.

 

Trener Zmago Sagadin osvrnuo se i na ostale igrače i njihov status u momčadi. Za više minuta na parketu formula je jasna- samo rad vodi do uspjeha.

 Nikom ništa ne poklanjam. Na Bilanu je da se dokazuje i sam izbori mjesto u momčadi. U sljedećoj sezoni Zadar ne mora u potragu za centrima. To su inače igrači koje je uz razigravače na tržištu najteže pronaći. Ovdje nema brige. Tu je uz Šarliju sad i Bilan a njih dvojica u nekom sustavu mogu i igrati zajedno. Bilan ima dobar šut, može se izvući i do trice, ambicije su mu visoke i znam da mu mi u tome možemo pomoći. Kad me netko radom, pristupom i potencijalom tjera da mislim kako mu dati priliku, ona se i nađe. Batur je nekoliko mjeseci teško radio i izborio svoju poziciju. On je u rotaciji definitivno. Švercanje nikako ne prolazi- zaključio je zadarski trener.

Sponzori