Zadar s lakoćom preko Apoela 24.11.2010.

Prva euro pobjeda momčadi sa Višnjika

Konačno pobjeda za košarkaše Zadra, i to uvjerljiva. U 2. kolu Eurochallenge kupa momčad Apoela ostavili su u minusu od 22 koša. Rezultat je glasio 95-73, a ovim slavljem Zadrani su prekinuli niz poraza koji je započeo početkom mjeseca.

Prva euro pobjeda bila je u velikom stilu. Zadar je bio bolji u svim segmentima igre, a gostima su prepustili tek mrvice, vodstvo od pola koša u početku. Ostatak je bio potpuno u znaku Zadra.

Odmah je povukao Miro Bilan u prvoj četvrtini koju je zaključio s 13 koševa. Tamo gdje je stao Bilan, nastavio je Brandon Brown. U drugoj četvrtini stvari su bile jasne. Zadar radi seriju 15-0, odlaze na dvoznamenkastu prednost koja je u nastavku samo rasla, sve do najviših +29 u zadnjoj dionici.

Cipranima je do kraja preostalo tek smanjivanje zaostatka, uspjeli su spustiti minus na 22 koša. Zadru pobjeda kao lijek nakon niza poraza, Apoelu dosta materijala za analizu nakon utakmice.

 

Ovo je bila psihički dosta teška utakmica za nas jer smo posljednje susrete gubili u neizvjesnim završnicama.Igrače sam pokušao uvjeriti da su na dobrom putu i da trebaju napraviti samo jedan dodatni korak i podići razinu rada. Oni su to napravili onako kako treba, a uspjeli smo i odmoriti igrače koji su do sad najviše participirali jer njihova je potrošnja stvarno velika. I mlađi su dobili svoju priliku, te dobro iskoristili svoje minute, što je vrlo dobra stvar- rekao je nakon utakmice trener Zadra Danijel Jusup.

 Zadrova centarska linija u ovoj utakmici bila je najučinkovitija. Miro Bilan bio je prvi strijelac s 23 koša, pratio ga je Brandon Brown s 20. Kod gostiju Kevin Tiggs postigao je 17 poena.

Prije sljedeće euro utakmice koja je na rasporedu 30. studenog, a Zadrani je igraju u Gostima kod Ethe, u petak im predstoji regionalna obaveza. U 9. kolu na Višnjiku dočekuju momčad Krke.

 

Sponzori