Zadar slomio Zvezdu 12.12.2009.

U agresivnoj i fizički zahtjevnoj utakmici Zadrani su došli do svoje sedme pobjede u NLB ligi

Zadrani su utakmicu dobro otvorili, prije svega Hrvoje Perić koji postiže 5 uzastopnih koševa. Agresivni domaćini brzo su otišli na 7 razlike ali Beograđani se drže koševima Kikanovića i Bakića koji ne dozvoljavaju veći rezultatski odmak Zadra. Prva četvrtina završena je rezultatom 22-19. U još nekoliko navrata Zadrani su bježali na 7 razlike ali uporna Zvezda stizala je zaostatak i na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 49-42.

Najveću prednost domaćini bilježe na otvaranju drugog poluvremena. Koševima Ružića, Boise i Perića Zadar vodi 55-44. Razlika se međutim brzo otopila, gosti serijom pogodaka dolaze na -2, a ubrzo i do izjednačenja 63-63, za što su najzaslužniji bili Bjelica i Radivojević. Morović i Plaisted vraćaju na 68-63 za kraj treće dionice.

Početkom zadnje četvrtine Bjelica smanjuje na -3, ali tricama Perića i Rančića Zadar ponovo odlazi na ugodnu prednost 74-65.

Tri minute prije kraja Zvezda ponovo prijeti i sustiže rezultat, a Zadrovu je pobjedu zapečatio Marko Car sa dva akrobatska ulaska pod koš i novo vodstvo od 11 koševa. Do kraja susreta gosti su iznuđivali prekršaje i na kraju smanjili na 89-83.

 

 

 

 

 

Bili smo bolji protivnik i zasluženo pobijedili. Vodili smo tijekom gotovo čitave utakmice, ali vlastitim pogreškama dozvolili smo Zvezdi da se vrati ususret. Napadački smo dobro odigrali, dok je u obrani bilo malo nervoze. Tanki smo u reketu i na tome ćemo morati poraditi. Zvezda se ne može deklasirati u samo jednoj četvrtini. To je dobra momčad i nije čudo da su se vraćali u susret, a mi smo im to svojim greškama dozvoljavali – rekao je nakon utakmice trener Zadra Zmago Sagadin.

Detaljan je u analizi poraza svoje momčadi bio gostujući trener Aco Petrović

Nepodnošljiva lakoća pobjeđivanja na Višnjiku

Zadar je u NLB ligi na svom terenu do sad neporažen. Svih 7 puta slavili su igrači Zmage Sagadina na svom terenu, dok se prva gostujuća pobjeda u regionalnom natjecanju još iščekuje. Sa 7 pobjeda, 4 poraza te jednom utakmicom manje, Zadar se nalazi na 4. mjestu ljestvice NLB ligaša.

Pripremili smo se za zadarsku igru i pick Stipčević-Ružić ali samo na treningu, u utakmici to baš i nije išlo. Perić je dodao individualnu kvalitetu, on uvijek dobro odigra protiv momčadi koje ja vodim. Nismo realizirali 15 napadačkih skokova, nismo dobro branili pick igru, napad nam je bio smušen, i bez Videnova i Kešelja nismo imali svježinu u igri.

Prvo ime kod Zadra bio je Perić sa 15 koševa i 6 skokova, Stipčević je dodoao 12, a po 10 poena postigli su Rančič, Ružić, Downs i Morović koji je svoje minute na parketu kao zamjena Stipčeviću dobro iskoristio. Kod gostiju 17 koševa postigao je Bjelica, Kikanović je upisao 15, a po 10 koševa postigli su Radivojević i Dragičević.

Zadar sljedeću regionalnu obavezu ima u subotu gdje ih na tradicionalno neugodnom parketu dvorane u Trnskom dočekuje momčad Zagreba. Prije toga, u utorak u 19 sati u Krešinoj dvorani na rasporedu je utakmica 4. kola Eurokupa kada u goste Zadranima dolazi jeruzalemski Hapoel.

Galerija: Zadar - Crvena zvezda

Sponzori