Potop Zadrana u Širokom 23.10.2009.

Zadrani se i dalje muče s gostovanjima, pa su tako i kod davljenika Širokog ostavljeni 13 koraka iza 83:70.

Domaći su vodili cijeli susret, Zadar nijednom nije stigao ni do izjednačenja, pa je Široki zasluženo upisao prvu pobjedu. Domaćini su u susret ušli s imperativom pobjede nakon tri startna poraza. Utakmicu su sjajno otvorili a već nakon prvih 10 minuta pokazalo se da su Štemberger i Čolak prava pojačanja za Široki koji je prvu četvrtinu završio sa vodstvom od 21 – 13. U nastavku je Zadar uspio popraviti šut pa se početna prednost domaćina počela topiti. Odličnom suradnjom Roka Stipčevića i Tomislava Ružića, pa onda i tricom Damira Rančića stigli su na samo pola koša zaostatka (28:27). Ipak, na odmor Široki odlazi s ugodnih 38 – 33.

Drugo poluvrijeme s dva polaganja otvorio je Grgat, a Puljko s tricom vraća domaćine na 10 poena prednosti. Definitivni potop Zadra krenuo je u 32. minuti kada Mileković pogađa za 66 – 48, prate ga Štemberger i Mason i Široki odlazi na 20 koševa prednosti, 72 – 52.

Potpuna agresija Zadra po čitavom terenu rezultirala je naivno izgubljenim loptama domaćina, a nakon dobre dionice Downsa pa onda presječenog dodavanja i polaganja Marka Cara Zadar je stigao na samo -10 (76:66) dvije i pol minute prije kraja.

Car je i u idućoj obrani efektno presjekao dodavanje, ali onda na drugoj strani napravio nošenu, a iako im je Štemberger darovao dva promašaja s linije bacanja dvije minute prije kraja, Hrvoje Perić promašuje tricu i tu je priči kraj.

Mason je do kraja rutinirano čuvao loptu i zabijao, pa je završio kao najefikasniji sa 17 poena i devet skokova. Najefikasniji Zadranin bio je Micah Downs s 15 koševa

Sponzori