Trener Nazor uoči važne utakmice sa Krkom 26.01.2019.

ABA liga, 17. kolo

Zadrane ove nedjelje očekuje važna utakmica 17. kola, ABA lige sa Krkom iz Novog Mesta.

Ogled je zadarskoj momčadi od izuzetne važnosti, jer im je svaki bod bitan za izdići se iz opasne zone na ljestvici.

Na jutros održanoj konferenciji za medije strateg Zadra, Ante Nazor približio je situaciju i planove koji su pred zadarskom momčadi.

„Možda i najvažnije ove sezone. Nema tu nikakve dileme. Respektiram protivnika. Igraju čvrsto i imaju veliku rotaciju. No, mi moramo gledati sebe i bez obzira na uvjete odgovoriti adekvatno na parketu i pobijediti. To je najbitnije. Za to će nam trebati maksimalan napor, zalaganje i zajedništvo. Zadnje dvije utakmice smo pokazali određeni napredak i sada trebamo tražiti korak naprijed i kod kuće potvrditi autoritet nad Krkom“, - poručio je Nazor.

Komentirajući stanje u momčadi sa ozljedama doznali smo da Krajina i Planinić, kako stvari sada stoje, neće biti spremni za ovu utakmicu.

„Oni nam nedostaju. Imamo deset igrača. Proširili smo rotaciju i nadam se da će se još netko od njih priključiti. Magnetska nije pokazala ozbiljniju povredu. Radi se o prenaprezanju tetive mišića. Svaki dan razgovaram s njima i svakako da postoji napredak. No, to je subjektivan osjećaj te može trajati tri dana ili tri mjeseca. Tako mi je fizioterapeut rekao.“

Trener se također osvrnuo na igru Krke te naveo na koga Zadar mora posebno pripaziti.

„Znali su u prvoj četvrtini rotirati 12 igrača, nakon dugo vremena vratio se Jošilo koji je u zadnjoj utakmici imamo najbolje brojeve. Mavra je dosta toga dobio u ruke otkad je stigao, a i Balažić je reagirao dobro otkad se vratio. A ne treba spominjati Lalića i Lapornika koji imaju i znanje i petlju. Ne čega nas lagan posao. Respektiram tu ekipu i mislim da pozicija ne govori o snazi momčadi te će ovdje sigurno doći na život ili smrt te mi moramo biti spremni i imati odgovor.“

Sutrašnja, kako su je mnogi procijenili, najvažnija utakmica sezone u kojoj će košarkaši Zadra ugostiti Krku tako će se odigrati pred gotovo praznim tribinama. Nazor  je kratko prokomentirao situaciju jer se, kako kaže, u Zadru još nikad nije susreo s takvim scenarijom.

To ćemo vidjeti. Nemam iskustvo igranja u Zadru pred zatvorenim tribinama. Teško mi je procijeniti. Iako, moj odgovor može ići i u jednu i u drugu stranu. Teren će biti presudan i fokusiran sam samo na parket. Samo znam da je svaka utakmica bitna i ne treba stvarati dodatan pritisak. Ali, sve je stvar pristupa. Ako će moji igrači to prihvatiti kao dodatnu motivaciju. No, može se dogoditi da se „suzi obruč“, imamo iskustva što se toga tiče. A može i protivnik pogoditi teške šuteve. No, ako pristup bude pravi i obrana na razini kao protiv Partizana onda će nam pritisak dobro doći. To je poput straha. Ako te strah pozove na oprez, a ti se mobiliziraš onda je taj dobar, međutim ako te odvede u paniku onda je loš“, - zaključio je zadarski trener.

Lovre Bašić koji je u momčadi odigrao zapaženu ulogu i vidno podigao nivo igre u par posljednjih susreta podjelio je sa nama svoje viđenje situacije.

O utakmici sa Krkom ne treba previše špekulirati.
Svi znamo koja je situacija i gdje se nalazimo.
Zanima nas isključivo jedan ishod, a to je pobjeda u ovom susretu!

"O utakmici sa Krkom ne treba previše špekulirati. Svi znamo koja je situacija i gdje se nalazimo. Zanima nas isključivo jedan ishod, a to je pobjeda u ovom susretu!" - poručio je zadarski branič.

 

Što se sutrašnjeg ogleda tiče on je ponavljamo organiziran na sljedeći način:

Otvoreni će biti samo ulazi B i C, a u  dvoranu će moći ući samo gledatelji s godišnjim i polugodišnjim pretplatničkim kartama, iskaznicama Škole košarke kao i oni koji imaju sponzorske ulaznice KK Zadar. U dvoranu se ulazi na vrata 4, 5 i 6, a svi koji imaju iskaznice za taj dio tribina imaju pravo ulaza i poštivat će se njihova sjedala.

Susret počinje u 19:00 sati i prenositi će se uživo na kanalu Arene Sport TV.

 

#igrajZadre

Sponzori