HT Premijer liga: Zadar slavio kod Bosca 10.10.2018.

Odličan učinak Vukovića

Košarkaši Zadra upisali su pobjedu na otvaranju HT Premijer lige. Igrači Aleša Pipana slavili su u Trnskom na gostovanju kod novog prvoligaša Bosca rezultatom 101-88. 

Odličnu utakmicu odigrao je Domagoj Vuković s 22 ubačena poena i 17 skokova. Kristijan Krajina ubacio je 14 koševa, Malcolm Grant 13, Mario Little 12, a dvoznamenkasti učinak ostvario je i mladi Jure Planinić koji je ubacio 11 koševa. 

Kod domaćina se istaknuo Mladen Primorac s 20 poena.

"Možemo biti zadovoljni samo s pobjedom, a nikako s igrom. Ima još puno toga što treba popraviti. Previše je rupa u obrani i dekoncentracije u nekim fazama igre, iako u nekim momentima nije izgledalo tako loše. Pred nama je naporan ritam, do kraja tjedna još dvije utakmice, tako da se moramo što prije okrenuti sljedećim izazovima."
Šime Špralja, kapetan Zadra:
"Moramo biti zadovoljni s prvom pobjedom sezone, ali i dalje je prisutno dosta rupa u obrani. Opet smo primili gotovo 90 poena što je nedopustivo. Dosta kasnimo s uigravanjem tako da se moramo veseliti i ovakvoj pobjedi."
Zadrani već u subotu igraju u gostima kod Zaboka, a samo dan kasnije i u Ljubljani kod Olimpije

"Možemo biti zadovoljni samo s pobjedom, a nikako s našom igrom. Ima još puno toga što trebamo popraviti. Previše je rupa u obrani i dekoncentracije u nekim fazama igre, iako u nekim dijelovima utakmice nije izgledalo tako loše. Pred nama je naporan ritam, do kraja tjedna još dvije utakmice, tako da se moramo što prije okrenuti sljedećim izazovima", rekao je trener Zadra Aleš Pipan. 

Kapetan Šime Špralja zadovoljan je pobjedom, ali ne i velikim brojem primljenih koševa.  

"Moramo biti zadovoljni prvom pobjedom sezone, ali i dalje je prisutno dosta rupa u obrani. Opet smo primili gotovo 90 poena što je nedopustivo. Dosta kasnimo s uigravanjem tako da se moramo veseliti i ovakvoj pobjedi."

Zadrane već u subotu očekuje gostovanje kod Zaboka u 2. kolu hrvatskog prvenstva, a samo dan kasnije igraju u Ljubljani kod Olimpije u 3. kolu ABA lige.

Sponzori