Zadar - Split 4-0 05.05.2013.

Jedanaesto kolo LZP

Četiri ovogodišnja međusobna susreta i četiri pobjede Zadra nad Splitom!

Sinoć su pred oko 1500 gledatelja košarkaši Zadra upisali svoju osmu pobjedu u Ligi za prvaka i to s rezultatom 79-76. Iako su Zadrani kontrolirali gotovo cijeli tijek susreta, velike im je probleme zadavao prvo Siriščević, a na samom koncu utakmice i sjajni Subotić, koji je povezao nekoliko ubačaja za tri poena kojima Splitu mogao donijeti produžetak, ili čak pobjedu. Srećom, njegov je dalekometni pokušaj pri rezultatu 77-73 bio neprecizan, što je ujedno i označilo kraj ambicija Splićana u sinoćnjem susretu.

Ante Nazor: "Jedino dobro u ovoj utakmici je pobjeda, a ostalo ne treba zaboraviti nego se treba ispričati publici jer ovako se ne igra za Zadar! Ovo je bila utakmica bez strasti i agresivnosti, te bez pravih odgovora na zonsku obranu, zbog čega smo imali ove sezone problema s nominalno slabijim momčadima. Čestitam Splitu na sjajnoj utakmici kojem su nositelji dva juniora. Ipak, moram čestitati i svojim momcima na sve četiri pobjede nad takvim Splitom u ovoj sezoni."

Marko Ramljak: "Nismo imali dovoljno snage ni koncentracije u večerašnjoj utakmici da je prelomimo kod naših desetak koševa razlike. Vjerujem da je naša večerašnja malo lošija predstava samo rezultat nagomilanog umora i izostanka Romea Travisa. Važno je da smo ipak na kraju upisali novu pobjedu."

KK Zadar - KK Split 79-76 (20-16, 19-22, 22-13, 18-25)

KK Zadar: Ivanov 13, Olivari 3, Thorne 5, Šango, Kaštropil 10, Delaš 14, Ramljak 7, Brkić, Krasić 5, Batur 6, Nurkić 12, Vrbanc 4.

KK Split: Subotić 19, Reinholt 4, Katić 10, Kraljević 5, Markulin 5, Sobin 6, Mimica, Marinelli 3, Siriščević 16, Bender 8, Jukić.

Sponzori