Svjetlost ugašena u drugom poluvremenu 27.03.2012.

Sjajna partija Marka Ramljaka

Uz podosta muke, naročito u prvom poluvremenu, Zadar je na kraju ipak uvjerljivo savladao goste iz Slavonskog Broda.

Tek šest minuta igre bilo je dovoljno da gosti nametnu svoj ritam igre i preuzmu vodstvo koje je do tada držao Zadar. Nekadašnji igrač Zadra, Pankracije Barać, vukao je svoju momčad u tom periodu koliko god je mogao, dok su s druge strane Zadrani muku mučili s realizacijom, što je rezultiralo vodstvom gostiju 9-18 na isteku prve četvrtine.

I u drugoj su gosti djelovali dosta dobro i razigrano, čak su i vodili 9-23, sve dok nije proradio Ante Delaš, koji je s nekoliko izvrsnih napadačkih reakcija "razdrmao" svoju momčad, no nedovoljno za povratak u vodstvo, pa se na poluvrijeme ide s rezultatom 26-33 za goste.

Početkom treće četvrtine trener Zadrana, Aleš Pipan, vuče potez koji će, kasnije će se ispostaviti, prelomiti utakmicu. Naime, u igru stavlja Marka Ramljaka sa strogom zadaćom da kontrolira raspucanog Pankracija Baraća, što je mladom igraču Zadra itekako dobro polazilo za rukom s obzirom da je u cijelom drugom poluvremenu Barać dao svega tri pogotka.

Kako se "ugasio" Barać, tako se polagano "gasila" i Svjetlost, čija je prednost kopnjela sve do 28. minute, kada debitant u redovima Zadra, Abdullahi Kuso, pogađa dva slobodna bacanja za povratak domaćina u vodstvo 40-38. Negdje u tom trenutku se razigrao i Karlo Vragović, te je jedino otvoreno pitanje ostalo s kolikom će razlikom Zadrani slaviti. Na kraju konačni rezultat 71-50 možda i ne govori koliko se Zadar zapravo pomučio da bi došao do pobjede, no visoka je pobjeda na koncu ipak zaslužena.

Po završetku susreta Aleš Pipan je izdvojio Marka Ramljaka kao najbitniji faktor večerašnje pobjede s obzirom da je u potpunosti neutralizirao najopasnijeg igrača gostiju, te je pritom postigao i šest poena.

KK Zadar - KK Svjetlost Brod 71-50 (9-18, 17-15, 21-8, 24-9)

KK Zadar: Zadnik, Ivanov 20, Kaštropil 2, Delaš 11, Ramljak 6, Krapić 4, Reed, Batur 4, Vragović 15, Kuso 4, Vrbanc 5, Vrkić.

KK Svjetlost Brod: Batina 5, Barać 19, Šamadan 8, Živković 2, Štimac 7, Kostomaj 9, Kljaić, Samija, Matasović, Karlović.

2012-03-28

Galerija: KK Zadar - KK Svjetlost Brod

Sponzori