Zadar uvjerljiv protiv Hemofarma 19.12.2010.

Zadrani pogodili 13 trica i slavili u Vršcu

Suprotno svim očekivanjima košarkaši Zadra iz Vršca se vraćaju sa bodovima. U 12. kolu regionalne lige gostovali su kod Hemofarma i zabilježili uvjerljivu pobjedu, 74-88. Nakon Partizana, Jusup i njegovi igrači mogu se pohvaliti s još jednim skalpom jakog suparnika kojega su na njihovom parketu ostavili u zaostatku od 14 koševa.

Zadar je jedina momčad koja je u 12. kolu slavila na gostujućem parketu. Jaki Hemofarm potopili su sa 13 trica i tako došli do svoje četvrte regionalne pobjede.

Domaćini su u početku imali inicijativu, polako gradili prednost koja je dosegla 14 koševa viška. Gosti su se brzo vratili u egal preko Vladovića, Dundovića i Cara i na poluvremenu zaostajali s minimalnih 43-42.

U drugom su dijelu Zadrani dohvatili prednost, raspoloženom Vladoviću priključili su se Car i Bilan i rezultat je glasio 56-61 za goste. Nekoliko zadarskih promašaja bilo je dovoljno da se domaćini vrate u igru i postave 68-68.

Tada kreće zadarska serija trica za pobjedu. Pogađaju Vladović, Car i Brown. Trinaestu tricu za konačnih 74-88 pogađa Brown i to je bio kraj.

Najučinkovitiji u redovima Zadra bio je Car sa 23 koša od čega 5 trica, Vladović je dodao 19, Brown 15. Kod domaćina prvi sa 17 koševa bio je Krstović.

U narednom blagdanskom tjednu Zadrane očekuju dvije domaće utakmice. U utorak će za drugi krug Eurochallege kupa igrati protiv ciparske Ethe, dok će u četvrtak u sklopu 13. regionalnog kola ugostiti momčad Širokog.

Sponzori