Cibona smanjila na 2-1 06.06.2010.

Novu priliku za osvajanje naslova Zadar ima u utorak

Košarkaši Zadra nisu uspjeli iskoristiti prvu priliku za osvajanje naslova prvaka Hrvatske. U trećoj finalnoj utakmici slavila je Cibona rezultatom 87-81 i time smanjila omjer na 2-1. Zadrane je na koncu od naslova dijelili 6 koševa, a novu priliku imat će na svom parketu, u utorak u 20 sati kad je na rasporedu četvrti susret.

 

 Prodaja ulaznica

Ulaznice za četvrti susret koji se igra u utorak,8. lipnja prodavat će se u ponedjeljak od 9 do 19, te u utorak od 9 do 20 sati na blagajni SRC Višnjik.

Zadrani su u koloni pohrlili u Zagreb kako bi bili na licu mjesta u slučaju pobjede i proslave naslova pod Tornjem. Planove im je na kraju ipak uspjela pokvariti Cibona koja nije dozvolila još jedno posrtanje u vlastitoj dvorani. Smanjili su zadarsko vodstvo na 2-1 i time prolongirali odluku o prvaku. Zadrani se nadaju samo do utorka, kad imaju novu meč loptu u svojoj dvorani.

Početak susreta donio je Cibonino otvaranje s tricama. Dvije je pogodio Gordon i po jednu Vukušić i Tomas za 12-4 u petoj minuti.

Nastavak prve četvrtine donio je povratak Zadrana. Nakon što su gubili s 14-6, Perić pogađa tricu a Boisa smanjuje na 14-11.

Do kraja prve dionice Zadrani su dvaput bili na samo koš zaostatka, loša izvedba sa crte slobodnih bacanja pri kraju Ciboni otvara vrata da Vukušićevom tricom iz kuta povisi na 21-17 nakon prvih deset minuta.

U nastavku se nastavlja serija Ciboninih trica, prije svega Gordonovih koja domaćinima donosi i dvoznamenkastu prednost. U 17. minuti bilo je najviših 42-31, a poluvrijeme je zaključeno rezultatom 45-33 u korist Cibone.

Otvaranje drugog poluvremena u potpunosti je pripalo Zadru. Uspjeli su ostavili Cibonu bez poena punih pet minuta, a serija koševa Stipčevića i Boise dovela je Zadar na minimalni zaostatak -1, 45- 44 sredinom treće četvrtine. Do kraja tog razdoblja domaćini su se trgnuli i preko Andrića, Gordona, Vukušića i Bogdanovića došli do 60-52 uoči posljednjih deset minuta.

Vukušić otvara sa svojom petom tricom za 65-54, uzvraća sa dvije Tomislav Ružić a polaganje Perića i serija od 8-0 donosi 65-52. Raspucao se tada Bogdanović koji je s dvije trice doveo Cibonu do 71-64 pet minuta do kraja.

Seriju trica nastavio je Troha za Ciboninih +10, 74-64. Novi dalekometni ubačaji Bogdanovića i Trohe donosili su odmak domaćih, no Car s dvije i Stipčević s jednom tricom vraćali su neizvjesnost, uz smanjenje na 83:77 minutu i pol do kraja.

Stipčevićevim slobodnim bacanjima Zadar je došao na 83-79. Tada kreće serija prekršaja, a loptu je u svojim rukama imao Gordon. Ubacuje samo jedno pri rezultatu 83-79, a tada je do lopte nakon napadačkog skoka došao Andrić i to je bio kraj.

 Ovu utakmicu obilježio je visoki postotak šuta za tri poena Cibone i u takvim okolnostima njismo bili u prilici pobijediti. Pokušali smo s promjenama obrane tijekom susreta, miksali smo zonu i čovjeka, ali Cibona se pokazala iznimno stabilnom i lako je pogađala na našu zonu. Pokušali smo i raširiti, što je trebalo zatvoriti njihov vanjski šut, ali su oni bili precizni i na teškim šutevima. Kad smo se uspjeli približiti u trećoj četvrtini odigrali smo glupo, izgubili napad, dobili koš i kasnije se bilo teško vratiti-rekao je nakon susreta Danijel Jusup.

 Prvo ime kod Zadra bio je Hrvoje Perić sa 22 koša, pratili su ga Vladimer Boisa sa 17 i Rok Stipčević sa 15 poena. Kod domaćina najučinkovitiji Gordon s 21 košem.

Četvrta finalna utakmica igra se u utorak, 8. lipnja na Višnjiku s početkom u 20 sati.

 

Galerija: Cibona - Zadar

Sponzori