I drugi poraz u Srbiji 27.01.2010.

Zadrani nisu bili šuterski rasploženi, a i lopta je klizila iz ruku

I dalje se nastavljaju muke po gostovanjima za zadarske košarkaše. U zaostaloj utakmici 8. kola Hemofarm iz Vršca slavio je rezultatom 67-58 i isporučio Zadranima osmi ovosezonski poraz.

Čitavu su se utakmicu Zadrani držali u egalu, a kao svog krvnika u Vršcu pamtit će Stefana Markovića koji je sa svojih 7 koševa u završnici donio pobjedu domaćinima.

Zadrani su u svojoj drugoj utakmici u Srbiji ipak prikazali nešto bolje izdanje od onog beogradskog. Bodova su ih koštali loš šut te čak 16 izgubljenih lopti.

Na otvaranju utakmice Zadrani su se bolje snašli i koševima Boise i Ružića dolaze do prednosti 13-5. Igrači Hemofarma teško su se nosili sa zadarskom zonskom igrom, nije ih išao šut za tri poena, a precizni nisu bili ni Zadrani. Ipak u nastavku domaći hvataju priključak pa je rezultat nakon prvih deset minuta neriješen, 17-17.

Zadar nastavlja s dominacijom i u sljedećoj dionici, tricom Rančića i košem Boise odlaze na 23-19, ali se domaćini brzo vraćaju, a otvara im se i šut za tri. Precizni su Šutalo i Stevenson i Hemofarm ubrzo vodi sa 28-25.

Za minimalno vodstvo svoje momčadi pri odlasku na odmor pobrinuli su se Stipčević i Perić koji postavljaju rezultat 28-30.

Drugo poluvrijeme obje su momčadi otvorile tricama. Još uvijek nije bilo značajnijeg rezultatskog odmaka, tek vodstvo domaćina 45-40 koje Zadar ubrzo stiže i tricom Morovića dolazi do izjednačenja, 47-47.

Zadarski napad nije najbolje funkcionirao, redaju se greške što domaćini koriste za osjetnije vodstvo 58-52. Zadar upada u krizu i gotovo pet minuta ostaje bez koša. Hemofarm ni to nije iskoristio za odmak. U tom periodu goste nadohvat zaostatku držao tek Hrvoje Perić.

A onda je u završnici utakmice odlučio zaigrati Stefan Marković koji je do tada bio nezamjetan. Pogađa tricu, polaže i na kraju košem zaključuje utakmicu za pobjedu svoje momčadi rezultatom 65-56.

Osnovni razlog poraza je veliki broj izgubljenih lopti, čak 16. To je previše protiv jedne ekipe kao što je Hemofarm. Dalje jest činjenica da smo postigli mali broj poena. Jednostavno nismo imali rješenja protiv agresivne obrane Hemofarma, a u samoj završnici u našem napadu osjećala se neka nemoć. Pružali smo dostojan otpor sve do pred kraj utakmice. Ali, za više nismo imali snage- rekao je nakon utakmice trener Danijel Jusup.

Najučinkovitiji kod Zadra bio je Hrvoje Perić s 12 koševa. Ružić i Boisa upisali su double double učinak. Tome je imao deset koševa i trinaest skokova, dok je Boisin omjer bio 10 poena i isto toliko skokova.

Već u nedjelju novi je ispit pred momčadi trenera Jusupa,koji će u premijernom nastupu na domaćem terenu imati protivnika po mjeri. Na Višnjiku u nedjelju gostuje Cibona.

Galerija: Hemofarm - Zadar

Sponzori