FMP Zadru lak zalogaj 21.11.2009.

U 9. kolu NLB lige

U 9. kolu NLB lige u Krešinoj dvorani gostovao je beogradski FMP, a Zadar je još jedan put pokazao kako nije nimalo ljubazan domaćin. Mladu momčad iz Železnika ispratili su s visokih 90 -69.

FMP je u Zadar stigao bez dvojce važnih igrača, Raduljice i Muslija, a domaćini su iskoristili sve slabosti beogradske momčadi kojih je večeras bilo dosta. Kod Zadrana je nedostajao Vedran Morović koji je na jučerašnjem treningu ozlijedio prst, pa je Stipčević na terenu proveo dugih 37 minuta.

Početna petorka domaćina glasila je: Stipčević, Downs, Boisa, Car i Ružić, nasuprot su im stajali Protić, Cvetković, Lazić, Labović i Samarđiski.

Trener Zadra Zmago Sagadin u prvih je 10 minuta dosta rotirao, čak 9 igrača dobilo je minutažu, od čega ih se sedmorica upisala na listu strijelaca. Gosti dosta griješe, i nakon početnog vodstva od 2 – 0 iz slobodnih bacanja Cvetkovića više nisu dolazili u prednost. Car je odmah uzvratio tricom, koševima Ružića i ponovo Cara Zadar odlazi na prednost od 12 – 4, a Đurović traži minutu odmora.

  • Utakmica je riješena u prvih 5 minuta, predali smo se odmah na početku – rekao je nakon utakmice FMP-ov strateg Vlado Đurović

Pokušao je Đurović sa zamjenom razigravača, u igru je umjesto Protića poslao Čovića, ali ni to nije dalo rezultata. Na odmor nakon prvih 10 minuta Zadar vodi 26 – 14.

U drugi dio FMP ulazi sa nižom postavom, velike probleme imaju s izgubljenim loptama, što ih dugo ostavlja bez pogotka. Zadrane predvodi kapetan Tomislav Ružić, dok kod FMP-a koševe postiže tek Milutinović. Đurović pokušava i s trećim razigravačem, Stamenkovićem, ali bez efekta. Tricu kod Zadrana postiže Rančić, nakon njega i Škifić za visokih 40 – 21. FMP se drži tek koševima iz slobodnih bacanja. Škifić ponovo pogađa tricu za 43 – 24, a Perić zaključuje prvi dio sa 49 – 28.

Vrijedi zabilježiti kako je trojka FMP-ovih razigravača u prvom dijelu zajedno postigla tek 2 koša, i to ni jedan iz igre.

Zadrani su bili bolji u svim segmentima igre, gostima nisu dopustili ni jedan šut za tri poena.

Drugo poluvrijeme otvara Car sa 6 svojih koševa za redom, koš plus dodatno bacanje, te trica. FMP na parket izlazi s petorkom s klupe, i svoju prvu tricu postižu u 23. minuti igre. Pogodio je Stamenković. Gosti su nakratko pokušali sa zonom, što koristi Perić i pogađa tricu za 66 – 45. Utakmica je tu već rezultatski riješena, i FMP se tek pokušava držati na 20-ak razlike. U posljednjoj četvrtini domaćini rutinski održavaju razliku, a veliki pljesak 3 minute prije kraja zaslužila je zadarska postava koja je izašla na teren. Svi redom Zadrani: Stipčević, Batur, Škifić, Marčinković i Šarlija. Tricu zabija Batur, a od domaćih igrača u strijelce se nisu upisali jedino Plaisted i Marčinković.

Prvo ime u pobjedi Zadra bio je Tomislav Ružić s 20 koševa, uz njega je bio Marko Car s 14 pogodaka. Kod gostiju najučinkovitiji je bio Labović s 14 poena.

  • Puno je segmenata u kojima možemo tražiti alibi. Imali smo važnu utakmicu u četvrtak koju smo dobili i nismo se spremali za Zadar. Znali smo da nemamo veliku šansu ovdje. Igrali smo bez dva važna igrača, Raduljice i Muslija, njih dvojica nisu igrali ni u četvrtak, ali to nije bio Zadar. Borimo se za opstanak u NLB ligi, mlada smo momčad, prosjek je 21 godina, bez odsutnog dvojca još je niži. Zadar je zaista bio bolji u svim segmentima igre – rekao je strateg FMP-a Vlado Đurović.

Zmago Sagadin nije skrivao zadovoljstvo nakon pobjede:

  • Utakmicu smo riješili već u prvom poluvremenu briljantnom igrom. Pripremali smo jaku obranu, spriječili njihovu tricu i usmjerili igru po dubini. Sve je to bilo u prvom poluvremenu i to je bio pravi Zadar. U utorak imamo tešku utakmicu, i sva sreća da se danas nitko nije ozlijedio. Dobili smo glatko i idemo dalje.

Statistiku susreta pogledajte ovdje.

U utorak Zadar u svojoj dvorani otvara natjecanje u Eurocupu. Prvi protivnik bit će im grčki Aris u utakmici koja počinje u 19 sati.

Galerija: Zadar - FMP

Sponzori