Zadar nakon produžetka do pobjede protiv Olimpije 04.01.2019.

Uspješan debi Luke Žorića

Košarkaši Zadra u 14. kolu ABA lige su nakon produžetka upisali važnu pobjedu nad Petrol Olimpijom rezultatom 84-80 i tako se odmakli s dna ljestvice. Tamo su sada s četiri pobjede i deset poraza dvije slovenske momčadi – Olimpija i Krka.

Zadar je do pobjede stigao nakon velike borbe. U posljednju minutu ušlo se s prednošću gostiju 69-73. Bašić je pogodio za smanjenje na 71-73, a uslijedila su slobodna bacanja za Lapornika koji je pogodio iz oba pokušaja. No, tada je Luka Žorić uzeo stvari u svoje ruke te je zakucavanjem, a potom i polaganjem četiri sekunde do kraja susreta izjednačio rezultat na 75-75.

U produžetku je Zadar preuzeo stvari u svoje ruke i serijom 9-5 riješio pitanje pobjednika. Domaćine je predvodio Mario Little s 21 košem, 15 koševa dodao je Kwame Vaughn, a 13 Luka Božić.

"Puno je ljepše krenuti s pobjedom i to je ključ raspoloženja. Lakše je učiti iz pobjede jer imamo još puno prostora za napredak, a pogotovo ja koji sam tek došao i tek hvatam sve konce. Ali to će sigurno iz utakmice u utakmicu biti sve bolje. Mislim da smo danas pokazali karakter i od toga trebamo krenuti te nam to treba biti vodilja. Svatko iz Zadra, i prije nego počne trenirati košarku, sanja da će zaigrati u dresu Zadra. Taj mi se san sad ispunio, bila je to čast i zadovoljstvo. I bit će mi čast dok god sam tu", rekao je Luka Žorić koji je u 35. godini života debitirao za Zadar.

Trener Ante Nazor prvenstveno je pohvalio karakter svoje momčadi.

"Nećemo o negativnostima, ostat ću pozitivan i pohvaliti svoju ekipu koja je imala petlje pobijediti ovu utakmicu jer to je jedan veliki napredak. Pokazalo se da se karakter prenosi s igrača na igrača i uvijek pronađemo pet karakternih igrača na parketu, a to nam je i cilj. Ne samo to, nego da se ta pozitivna energija prenese na cijelu ekipu. Moram pohvaliti i napredak u radnom segmentu posljednjih desetak dana i to će nas dovesti do situacije da se ovakve stvari ne događaju i da ne dopuštamo te skokove u napadu i lagane poene. Moramo imati želju koju svaku utakmicu ima naša publika i onda neće biti problema do kraja sezone. S time bih čestitao i publici koja je napravila sve da njihova momčad ovu utakmicu dobije."

KK Zadar – Petrol Olimpija 84-80 (20-16, 19-21, 16-15, 20-23, 9-5) KK Zadar: Bašić 6, Marić, Žorić 8, Krajina 6, Vaughn 15, Dašić 7, Vuković, Brzoja 5, Špralja 3, Little 21, Božić 13, Planinić. Petrol Olimpija: Jones 7, Špan 5, Bubić, Lazić 17, Šamanić 16, Lorbek 2, Simonović, Lapornik 18, Begić 7, Badžim 6, Sanon 2, Rebec.
Galerija: Zadar - Petrol Olimpija 84-80

Sponzori