Zadar ispustio važnu pobjedu kući 22.12.2018.

ABA liga, 12. kolo

U sinoćnjem ogledu protiv FMP-a Zadar je na Višnjku izgubio rezultatom 79 - 85 (18:22, 21:22, 22:20, 18:21).

Bila je to tvrda utakmica, sa puno grešaka kod obje momčadi, koje su na kraju koštale Zadar plasmana na sredinu ABA-ine ljestvice.

Gostujući trener Vladimir Jovanović čestitao je svojoj momčadi na pobjedi, ali i protivniku na borbi:

"Čestitam mojim momcima na za nas zaista važnoj pobjedi iz više razloga. Jedan od razloga je izlazak iz serije poraza. Nikome nije ugodno niti da trenira u takvim uvjetima, jednostavno kad se izgube neke utakmice, zato nam je ova utakmica bila posebno važna, na ovako vrućem terenu.
Čestitam, zaista, i ekipi Zadra na borbi i na energiji koju su uložili i želim im sreću u nastavku."

Ova utakmica je bila iznimno energetski zahtjevna, rekao je trener Zadra Ante Nazor i dodao:

"Protivnik je pokazao veći karakter od nas, veću požrtvovnost i veću timsku igru. Zato je pobjedio utakmicu. Ispričavam se našim navijačima, zato što su željeli pobjedu više nego moji igrači. Zbog toga što smo mi ušli mlako, nismo ušli defanzivno jako, jednostavno kao da smo bili uspavani.

Osvrnuo se i na previše izgubljenih lopti i ostale propuste tijekom utakmice:

"Mi smo imali nekoliko priključaka, čak i vodstvo u finišu utakmice, ali kako smo igrali finiš utakmice, tako smo trebali igrati cijelu utakmicu. To je jednostavno tako. Ako taj pristup ne promjenimo, posebno što se tiče, u prvom redu kontrole skoka, što se tiče agresivnosti na loptu, agresivnosti na liniji dodavanja, sigurno da će ljudi ovdje dolaziti razigrani i da će biti ovakvih situacija."

Zadrani nakon kratke blagdanske pauze putuju u Zagreb, gdje će se susresti sa Cedevitom u sklopu 13. kola ABA lige.

Sponzori