Riječ je o istinskom derbiju 12.11.2018.

Dalmatinski derbi na Gripama

Košarkaši Zadra u 6. kolu HT Premijer lige u ponedjeljak od 20 sati gostuju na Gripama kod momčadi Splita. 

Riječ je, sasvim sigurno, o istinskom derbiju. Što zbog velike tradicije ovih klubova kao i zbog činjenice da je Split u aktualnom trenutku napravio veliki iskorak. Uprava je pokazala ambicije, uložilo se u roster znatno više nego ranijih godina, struka odlično radi, jer imaju igru s glavom i repom. Igraju modernu i brzu košarku, čvrsta su momčad te su kroz sezonu imali odličnih predstava - kaže trener Zadra Ante Nazor. 

Zadar je u domaćem prvenstvu trenutno na omjeru od tri pobjede i dva poraza, dok domaća momčad ima pobjedu više.

Ne čeka nas nimalo lagan posao. Očekuje nas puna dvorana u kojoj će naš suparnik pokazati istinski naboj. Moram naglasiti kako poraz od Mege moji igrači moraju što prije zaboraviti i tražiti potvrdu forme i dobrih rezultata koje smo imali - dodaje Nazor. 

Igrači su također motivirani kako bi u dalmatinskom derbiju popravili dojam nakon nesretnog poraza od Mege, u dvoboju ABA lige.

Trenutna situacija na ljestvici ne daje nam previše prostora za bilo kakvo razmišljanje. Split je momčad koja u dosadašnjem dijelu sezone odigrala nekoliko zapaženih utakmica. Znatno su poboljšali igru ove sezone i zasigurno će biti zahtjevan protivnik. Moramo od prve minute nametnuti svoj ritam, odigrati čvrstu utakmicu i pokušati ostvariti pobjedu. Neće biti lako, ali ako ponovimo igru koju smo prikazali u većem dijelu utakmice s Megom, vjerujem da možemo uzdignutih ruku napustiti Gripe - poručuje Lovre Bašić. 

Sponzori