Zadar sigurno do pobjede protiv Osječana 04.11.2018.

Druga pobjeda u dva dana

Košarkaši Zadra u susretu 5. kola HT Premijer lige svladali su u Krešinom domu momčad Vrijednosnica Osijek rezultatom 90-69. Druga je to pobjeda Zadrana ostvarena unutar 24 sata, nakon što su jučer na gostovanju kod Krke u Novom Mestu ubilježili još jedan važan trijumf 78-77. 

Gosti iz Osijeka su se dobro držali veći dio prve četvrtine koju su Zadrani u završnici ipak serijom Littlea i Brzoje okončali vodstvom 23-19. Sličan ritam nastavljen je i u nastavku pa je Zadar na poluvrijeme otišao s plus deset (46-36).

Domaćini su istu razliku zadržali i na isteku treće dionice (61-51), a uporni Osječani koji su se dobro držali veći dio susreta, popustili su u samoj završnici kada je Zadar povećao prednost do završnih plus 21.

Domaćine je predvodio Mislav Brzoja s 21 košem i 10 skokova. Božić je dodao 15, a dvoznamenkasti su bili Krajina i Magarity s 13 ubačaja. Kod gostiju, Abdul Malik i Pavlović su ubacili 15 koševa, Mustapić je dodao 12, a Ihring 11 ubačaja. 

Zadrani su ovim slavljem izjednačili s Osječanima na omjeru od tri pobjede i dva poraza nakon pet odigranih kola u hrvatskom prvenstvu. 

Ante Nazor, trener Zadra:

- Pripremali smo se za čvrstu momčad Osijeka koji igra odlično u hrvatskom prvenstvu i ima pobjede u Alpe-Adria kupu. Mi smo pokušali isprobati neke varijante s mladim igračima kako bismo imali dodatnu agresivnost te pokušali u većoj mjeri koristiti igrače koji su jučer manje participirali. Dobro je što smo upisali dvije pobjede i vjerujem da imamo velikog prostora za napredak.

Mislav Brzoja, igrač Zadra:

- Čestitao bih najprije Osijeku na odličnoj igri, njihov trener radi dobar posao i odlično je složio momčad. Ušli smo vrlo ozbiljno i oprezno u ovu utakmicu, unatoč činjenici da smo jučer odigrali jedan vrlo zahtjevan susret. Bila je ova odlična momčadska pobjeda i tako idemo dalje.

Vladimir Krstić, trener Vrijednosnica:

- Čestitam Zadru koji nas je nadigrao na pobjedi. Možda je završna razlika prevelika s obzirom na prikazano, no posebno sam nezadovoljan igrom u zadnjih pet minuta i reakcijom igrača koji su bili na terenu. Naš plan i ideja je bila da zaustavimo kontre i skok u napadu Zadra, a na kraju smo dobili 29 poena iz kontre sto je previše, pogotovo ako na to dodamo još 14 skokova u napadu. Dva najvažnija segmenta nismo uspjeli ispoštovati te s ovakvom igrom ne bismo dobili ni puno slabiju ekipu nego što je Zadar.

Mario Ihring, igrač Vrijednosnica:

- Dobro smo krenuli u utakmicu, ali kasnije smo odstupili od trenerovih ideja. Primili smo previše koševa iz tranzicije i napadačkog skoka. U posljednjoj smo četvrtini zaostajali deset poena nakon čega smo potonuli i naposljetku uvjerljivo izgubili. Zadar je pokazao više energije od nas, pogotovo u posljednjoj četvrtini i to je odlučilo. 

KK Zadar – KK Vrijednosnice Osijek 90-69 (23-19, 23-17, 15-15, 29-18) Zadar: Grant, Bašić 1 (7 as), Marić 5, Magarity 13, Krajina 13, Vuković 5, Brzoja 21 (10 sk), Špralja, Tomas 7, Little 7, Božić 15 (6 sk), Planinić 3. VROS: Pavlović 15, Ihring 11, Mandić, Boras, Mustapić 12, Perić 2, Abdul Malik 15, Šango 9, Darling, Vrkić 5.
Galerija: Zadar - Vrijednosnice Osijek 90-69

Sponzori