Velika gostujuća pobjeda Zadra u Beogradu 26.10.2018.

Peto kolo ABA lige

Košarkaši Zadra u prepunoj beogradskoj Areni, pred više od osam tisuća gledatelja, sjajnom igrom iznenadili su favorizirani Partizan i pobijedili prvi put nakon 14 godina.

Zadrani su zasluženo pobijedili rezultatom 95-85 i odnijeli prvu pobjedu u ovogodišnjoj ABA ligi. Igrači Ante Nazora pokazali su da ova momčad definitivno ima potencijala kao što su energijom i zalaganjem na terenu i pokazali.

Goste je predvodio odlični Luka Božić s 27 koševa i devet skokova, Mario Little ubacio je 19, a Šime Špralja 13 koševa.

"Igrači su iznijeli pobjedu. Odlično smo se pripremili za utakmicu i stoga čestitke stručnom stožeru jer ja sam momčad tek preuzeo. Ova momčad je spremna, a samo je trebalo pronaći motivaciju i kemiju, tako da je ova pobjeda najbolje što se moglo dogoditi da se igrači psihološki dignu. Zadar nije dobio Partizana u gostima još od 2004. godine što je jako dug period i zato mi je drago što je moja momčad odigrala baš dalmatinski. Ali pohvalit ću i ovaj predivan košarkaški ambijent u Beogradu. Zaista smo uživali večeras", poručio je trener Ante Nazor ujedno pohvalivši dojučerašnjeg trenera Zadra.

"Moram pohvaliti svog prethodnika Aleša Pipana jer ova je momčad zaista spremna. Nedostajala je samo motivacija i kemija da sve krene u željenom smjeru."

Sve u svemu, velika pobjeda za Zadar i Antu Nazora, a upravo ovakvu igru i atmosferu na terenu očekujemo i u ponedjeljak u HT Premijer ligi kada Zadar gostuje Draženovom domu kod Cibone.

Sponzori