Poraz Zadra u Ljubljani 15.10.2018.

I dalje bez pobjede u ABA ligi

Košarkaši Zadra upisali su i treći poraz u ABA ligi. Na gostovanju kod ljubljanske Olimpije Zadrani su izgubili rezultatom 91-81. 

Domaća momčad je bila u vodstvu cijelim tijekom susreta, a Zadar je najbliže povratku u utakmicu bio sredinom treće četvrtine kad je serijom Granta, Vukovića i Božića došao na minus tri (57-54). Ipak, igrači Olimpije su se uskoro opet odvojili i sigurno čuvali prednost do kraja susreta.

Najbolji kod Zadra bio je Luka Božić s 20 koševa, dok je Malcolm Grant dodao 16. Olimpiju su predvodili Lapornik i Špan, svaki s po 19 koševa.

- Čestitke Olimpiji na zasluženoj pobjedi. Imali smo mnogo prilika za povratak u igru, ali smo u tim trenucima napravili previše pogrešaka koje su nas na kraju koštale. Olimpija je kaznila svaku od naših pogrešnih odluka, a u ključnim trenucima igrali su i bolju obranu od nas pa je pobjeda ostala kod kuće - rekao je trener Zadra Aleš Pipan. 

Pred Zadrom su dvije domaće utakmice. U četvrtak očekuje dvoboj HT Premijer lige s Goricom, a u nedjelju u 4. kolu ABA lige u Krešin dom stiže momčad Mornara. 

Sponzori