Moraju pokazati na parketu da su bolji 21.09.2018.

Superkup ABA lige: Zadar danas protiv Cedevite

Pred košarkašima Zadra prva je službena utakmica nove sezone. U četvrtfinalu Superkupa ABA lige od 18 sati u Laktašima će odmjeriti snage s Cedevitom.

Prošlotjedni turnir Pro Stars u Francuskoj na kojem je Zadar upisao tri poraza i osvojio šesto mjesto donijelo je i neke pozitivne stvari. Luka Božić proglašen je najboljim igračem turnira, a Zadar je odmjerio snage s tri iznimno kvalitetna protivnika. 

- Možemo biti polovično zadovoljni turnirom u Francuskoj. Dobro je što smo osjetili igru protiv ekipa koje su kvalitetom trenutno iznad nas. To bi nam trebalo koristiti u dvobojima s Cedevitom. Koliko smo vidjeli, imaju bolju momčad nego lani. Po imenima su jači protivnik od nas, ali moraju pokazati na parketu da su bolji - poručuje kapetan Šime Špralja. 

Slično razmišlja i jedan od novaka u zadarskom dresu, Petar Marić. 

- U Francuskoj nismo igrali s imperativom pobjeda, već smo se u najvećoj mjeri pripremali za izazove koje nam predstoje. Prvi od njih je utakmica Superkupa s Cedevitom. Znamo da Cedevita dominira hrvatskom košarkom, a dobri su i u europskim okvirima. Po imenima su kvalitetniji od nas, ali mi se idemo boriti i sigurno je da se nećemo unaprijed predati. Ovo je možda i najjači roster Cedevite do sada, ali mi tu zaista nemamo što izgubiti. Idemo što bolje odigrati i pokušati iznenaditi - zaključuje Marić.

Sponzori