Pipan: Volio bih vidjeti napredak u igri 20.09.2018.

Zadar u četvrtfinalu Superkupa s Cedevitom

Košarkaši Zadra u četvrtfinalu Superkupa ABA lige odmjerit će snage s braniteljem naslova, zagrebačkom Cedevitom. U petak od 18 sati očekuje ih ponajveći favorit ovosezonskog regionalnog natjecanja, Cedevita predvođena španjolskim trenerom Sitom Alonsom. Pobjednik tog dvoboja u polufinalu će igrati s boljim iz dvoboja Crvena Zvezda - Petrol Olimpija. 

Posljednje tri jake provjere na Pro Stars turniru u Francuskoj protiv Choleta, Strasbourga i Nanterrea 92, treneru Alešu Pipanu su unatoč porazima donijele i neka nova saznanja.  

- Te tri utakmice u Francuskoj su služile prije svega našem stožeru da vidimo gdje smo u ovom trenutku. Trenutno samo zanima samo moja momčad pa se nismo individualno spremali za protivnike. Nije bilo sve tako loše, bilo je tu i dobrih stvari koje trebamo nastaviti raditi. Greške koje smo uočili trebamo popraviti do početka ABA lige – istaknuo je Pipan.

Prvi ovosezonski službeni ispit Zadra je ogled s Cedevitom. Zagrebačka momčad je protivnik koji je definitivno favorit, ali Zadrani u Laktaše ne idu s bijelom zastavom.

- Volio bih kad bi igrači pokazali napredak u odnosu na prethodne utakmice. Želimo se hrabro suprotstaviti jednoj snažnoj Cedeviti koja u rosteru ima 15-16 igrača za prvu momčad. No, bez obzira na to naš cilj je odigrati pravu, mušku utakmicu i ako damo sve od sebe neću imati što prigovoriti svojim igračima. Nadam se da ćemo se pokazati u dobrom svjetlu u Laktašima – kazao je Pipan.

 

Sponzori