Veliko zadarsko srce napunilo Jazine 08.09.2018.

Zadar se predstavio pred domaćim navijačima

Prijateljskim ogledom s novim zadarskim klubom Diadora pred 2500 gledatelja u legendarnim Jazinama, košarkaški klub Zadar predstavio je pred domaćim navijačima ovosezonsku momčad.

Iako je rezulat bio u drugom planu, svakako treba spomenuti da je u pobjedi Zadra 93-56 svoj prvi nastup u zadarskom dresu upisao Amerikanac Mario Little, a svoje prve seniorske minute odigrao je 15-godišnji Duje Brala, zadarski zlatni reprezentativac s Europskog kadetskog prvenstva. Uoči utakmice, Brali je sportski direktor KK Zadar Branimir Longinna poklon uručio knjigu o Krešimiru Ćosiću.

Zadarsko srce ponovno se pokazalo velikim. Unatoč nesnosnoj vrućini u legendarnim Jazinama i manjka natjecateljske draži u srazu trećeligaša Diadore i regionalnog ligaša Zadra prevladala je već poznata humanitarna crta zadarskih košarkaških zaljubljenika koji su kupnjom ulaznice izravno pomogli Udruzi Down sindrom Zadarske županije i zadarskim osnovnim školama pri nabavci košarkaških lopti. Scena prije početka utakmice pri predstavljanju sastava kad su igrači obaju momčadi izašli na parket u društvu štićenika Udruge Down sindrom izazvala je salvu ovacija s tribina i spontanu reakciju publike krilaticom: Mi smo Zadrani Zadar je naš!
Oko 2500 ljudi u zadarskom hramu košarke napravilo je dekor kao u najslavnijim danima ove dvorane, a ton cijelom ambijentu dolazio je, odakle drugo nego, s istočne tribine gdje je vladao mnogobrojni i raspjevani Tornado

Zadarsko srce ponovno se pokazalo velikim, jer su navijači kupnjom ulaznice pomogli Udruzi za Down sindrom Zadarske županije te zadarskim osnovnim školama pri nabavci košarkaških lopti.

Posebno je emotivno bilo na početku, kada su prilikom predstavljanja igrači obiju momčadi izišli na parket u društvu štićenika Udruge Down sindrom čime su izazvali salvu ovacija s tribina.

Nakon ogleda u Jazinama, košarkašima Zadra predstoji putovanje u Francusku, gdje će od 13. do 15. rujna igrati u francuskom Angersu na turniru "Pro Stars". Zadrani su u skupini sa Strasbourgom i Nanterreom, a na turniru još sudjeluju Avellino, Le Mans i Cholet. Bit će ovo jedna od završnih provjera prije Superkupa ABA lige koji je na rasporedu od 20. do 23. rujna 2018. godine. 

ZADAR - DIADORA 93-56 (16:5, 23:12, 26:19, 28:20) ZADAR: Bašić 11, Marić 2, Božić 2, Grant 10, Brala 3, Tomas 14, Little 7, Erslan 2, Planinić 8, Brzoja, Vuković 17, Krajina 13, Špralja 4. Trener: Aleš Pipan. DIADORA: Brković, Mrkić 13, Anđelić, Kabić 2, Mikić 1, Ivanov 7, Nimac, Marin 2, Segarić 2, Butić 6, Marčev 9, Troskot 11, Vidaić 3. Trener: Mario Pešut.

Sponzori