Predstavljeni Marić i Špralja, potpisao Little 03.08.2018.

Špralja ostaje kapetan

Šime Špralja i Petar Marić predstavljeni su na Višnjiku nakon što je Košarkaški klub Zadar s dvojicom domaćih igrača prije nekoliko dana potpisao jednogodišnje ugovore.

30-godišnji Petar Marić u Zadar je stigao nakon izvrsne sezone u Zaboku, a ovo će mu biti premijera u zadarskom dresu. U karijeri je igrao i za Voštarnicu, Sonik-Puntamiku, Zagreb, Vajdu, Kvarner i Cibonu.

Nakon pustih lutanja napokon sam dobio priliku zaigrati za Zadar. Svakako da mi je to čast i drago mi je što sam došao u svoj klub. Moj cilj je dati najbolje što mogu i skupa s ekipom ostvariti što bolji rezultat ove sezone“, kazao je Marić.

Šime Špralja novi je ugovor potpisao nakon dobro odrađene lanjske sezone u kojoj je nosio kapetansku vrpcu te bio pravi lider na parketu, ali i izvan njega.

Čestitam svom rođaku Mariću na potpisu za Zadar i drago mi je da nakon zajedničke sezone u Kvarneru ponovno igramo skupa. Zadovoljan sam i zbog činjenice da u klub pristižu karakterni igrači, što Petar svakako jest. Ja ću i ove sezone pokušati dati sve od sebe i borit ću se za što veću minutažu. Nadam se kako će moj doprinos biti toliki da ove godine postignemo još bolje rezultate”, kaže Šime kojem je i ove sezone namijenjena kapetanska vrpca.

Sportski direktor KK Zadar Branimir Longin izrazio je zadovoljstvo što su uspjeli dogovoriti suradnju s dvojicom zadarskih košarkaša. Najavio je kako je novi igrač kluba 30-godišnji Amerikanac Mario Little koji igra na pozicijama beka i niskog krila.

Šime je prošlu sezonu odradio kapetanski i bio onaj pravi dobri duh svlačionice i lider momčadi. Što se tiče Petra Marića, on je došao dati doprinos i sigurno se neće zadovoljiti malim stvarima. Amerikanca Littlea smo vrbovali još sredinom prošle sezone no tada je bio van našeg dometa i igrački i financijski. Radi se o igraču koji igra u oba smjera i zadovoljan sam da smo nakon nekoliko dana intenzivnih pregovora to uspjeli privesti kraju.“

Prema najavi direktora KK Zadar Željka Žilavca sljedeći tjedan raspisat će se natječaj za voditelja marketinga i odnose s javnošću, dok bi do kraja mjeseca trebala krenuti i prodaja godišnjih ulaznica. Žilavec je zahvalio sada već bivšem kondicijskom treneru Juri Šangu te otkrio kako će ga zamijeniti Mario Mandir.

Sponzori