Špralja ostaje, Marić potpisao 27.07.2018.

Dogovorena jednogodišnja suradnja

Prošlogodišnji kapetan Šime Špralja ostaje još jednu sezonu u Zadru, a suradnju s našim klubom dogovorio je još jedan Zadranin, Petar Marić, koji je prošle sezone bio ponajbolji igrač Zaboka.

Obojica igrača sa Zadrom su potpisali jednogodišnje ugovore.

- Zadovoljni smo zbog dogovora sa Špraljom i Marićem. Riječ je o kvalitetnim i karakternim igračima od kojih očekujemo značajan doprinos u idućoj sezoni. Šime je prošle sezone bio pravi kapetan i vođa momčadi, a Mariću je ovo prilika da nakon sjajne sezone koju je imao u Zaboku, kao domaći igrač napokon dobije priliku zaigrati u Zadru. Naš je cilj imati što više Zadrana u prvoj momčadi i u tom kontekstu treba gledati dovođenje Marića te produljenje suradnje sa Špraljom, ali prethodno i s Lovrom Bašićem - rekao je sportski direktor KK Zadar Branimir Longin.

Trenutno su pod ugovorom Bašić, Božić, Brzoja, Erslan, Krajina, Marić, Planinić, Špralja, Vuković i Tomas, a kroz nekoliko dana očekuje se dolazak još jednog do dvojice igrača. Nakon što su klub ove sezone napustili Gray, Ivanov, Kraljević i Vladović, novost je i prestanak suradnje s Tonijem Jelenkovićem.

- On želi igrati u klubu u kojem će imati značajniju minutažu i zbog toga je zatražio raskid ugovora. Znajući da je mladom igraču najvažniji kontinuitet igara, mi smo mu izišli u susret i želimo mu puno sreće u pronalasku novog kluba - dodao je Longin. 

Sponzori