Dario Šarić održao košarkašku kliniku u Zadru 19.07.2018.

Radna atmosfera na Višnjiku

Uzeti loptu u ruke i pokušati kontrolirati smjer kojim putuje kroz zrak. Dariju Šariću ovo se činilo prirodno još od najranijih dana. Uspomena na majku koja mu dobacuje loptu, a on ju umjesto nogom dočeka objeručke te uputi natrag prema njoj. Sjećanje je to kojim je Dario Šarić otvorio košarkašku kliniku za mlade nade održanu u srijedu 18. srpnja 2018. u Zadru, u organizaciji Red Bulla Hrvatska i košarkaškog kluba Zadar. 

ŠiŠi je jednodnevnu radionicu otvorio povratkom na najranije sjećanja koja ga vežu uz košarku, ali i razgovoru o tome što je najviše utjecalo na njegov napredak te kako je izgledalo njegovo putovanje do NBA lige. 

- Drago mi je da sam mogao podijeliti s njima priču o svom putovanju. Drago mi je ako nekome mogu biti uzor i tako ga potaknuti na rad jer samo rad zapravo utječe na napredak. Netko ima malo više talenta, netko malo manje, ali su rad i trening ono bitno - istaknuo je Šarić. 

Njegov uspon komentirali su i mentalna trenerica Ana Kotzmuth, mentalni trener Igor Čerenšek, trener kadeta KK Zadar Marko Selin, kondicijski trener KK Zadar Jurica Šango i košarkaška trenerica ŽKK Zadar Marija Mazija koji su prisutnima dali nekoliko mudrih savjeta za to kako uskladiti školske obaveze s treniranjem.

- U Hrvatskoj postoji puno radionica na kojima stručnjaci govore o tome što je dobro ili loše u smislu treninga. No, nažalost ovakvih stvari je malo gdje sudjeluju i stručnjaci, ali i sportaš koji je zapravo pravi primjer i može potvrditi sve to što stručnjaci govore. Zbog takve kombinacije, ovo je bilo idealno - dodao je Čerenšek. 

Prema rasporedu, uslijedilo je zagrijavanje i interaktivni trening, a sve to da bi se vesela košarkaška ekipa na kraju okupila i pokušala pobijediti Šarića. Fanovi (i od danas učenici) Darija Šarića u odmjeravanju vještina mogli su primijeniti naučeno. Nakon završetka radionice, ŠiŠi je potpisao majice i dresove, fotografirao se s fanovima, ali možda i upoznao one koji će jednom u budućnosti ostvariti svoje snove i, baš kao on, zaigrati za NBA ligu.

 

Sponzori