Zadar od sljedeće sezone u juniorskoj ABA ligi 06.07.2018.

Juniore će voditi Jure Ružić

Mladi košarkaši Zadra od sljedeće sezone nastupat će u juniorskoj ABA ligi. Podsjetimo, natjecanje U-19 uzrasta u regionalnoj ligi pokrenuto je prošle sezone, a Zadar će od ove godine biti redovni sudionik. 

- Time će igrači koji 'kucaju na vrata' prve momčadi dobiti kontinuitet igranja jakih utakmica. Naravno, dobar dio juniora igrat će i A-2 ligu za momčad Sveučilišta u Zadru. Sve je to dobra prilika za stjecanje iskustva. Kadeti su taj, iznimno važan kontinuitet kvalitetnih utakmica već dobili pokretanjem nacionalne jedinstvene kadetske lige, a sada se pruža prilika i juniorima za oglede sa snažnim suparnicima - kaže sportski direktor KK Zadar Branimir Longin. 

Od nove sezone juniore, ali i sveučilišnu momčad vodit će dosadašnji trener mlađih kadeta Jure Ružić, a pravo nastupa za njih još uvijek ima i Jure Planinić koji je prošle sezone odigrao nekoliko zapaženih utakmica za prvu momčad. Bit će zanimljivo vidjeti i napredak talentiranih igrača poput Erslana, Paleke i Barbaroše...

- Ovo će nam biti dobra prilika da u susretima s vršnjacima iz ABA-ligaških klubova vidimo gdje smo. Teško je sada procijeniti snagu naše momčadi u usporedbi s ostalim klubovima, ali ćemo svakako dati sve od sebe da ostavimo što bolji dojam - dodaje Longin. 

Prošlogodišnji prvak juniorske ABA lige je momčad Mega Bemaxa koja je u finalu svladala Crvenu zvezdu 82-60. U borbi za treće mjesto Igokea je bila bolja od Budućnosti 77-74.

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 16 godina okupila se u Velikoj kod Požege na pripremama za Europsko prvenstvo. Na popisu reprezentativaca je i igrač Zadra Duje Brala, a pomoćni trener je Zadranin Stipe Kuliš. Nakon bazičnih priprema Hrvatska će prve prijateljske utakmice s reprezentacijom Mađarske igrati u Daruvaru 14. i 15. srpnja, nakon čega slijedi ogled s reprezentacijom Finske i nastup na turniru u Španjolskoj. Europsko prvenstvo u Novom Sadu na rasporedu je od 10. do 18. kolovoza, a suparnici u skupini C su nam Turska, Njemačka i Grčka.

Sponzori