Ulazimo maksimalno motivirani 12.05.2018.

Zadar od 19 sati dočekuje Cibonu

Košarkaška euforija opet trese Zadar - počinje polufinalna serija doigravanja za prvaka Hrvatske. U najvećem derbiju hrvatske košarke, Zadar od 19 sati u Krešinom domu dočekuje Cibonu. 

U pet međusobnih ogleda ove sezone Zadrani su slavili u četiri, ali je najvažniji ogled, onaj u polufinalu Kupa otišao na stranu Vukova. 

- Očekuje nas teška utakmica jer Cibona ima dosta iskusnih i kvalitetnih igrača. Ipak, smatram da najviše moramo pripaziti na Luku Žorića koji im je cijelu sezonu nositelj igre. Morat ćemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu u oba smjera. Pozivam sve naše navijače da napune Krešin dom i bodre nas kao i uvijek da dođemo do pobjede - poručuje najiskusniji u redovima Zadra Jakov Vladović. 

Jedan od najvažnijih karika Zadra u doigravanju trebao bi biti Luka Božić koji u posljednje vrijeme igra u sve boljoj formi.

- Mi i Cibona dobro se poznajemo, tako da ne bi trebao biti velikih iznenađenja. Ulazimo maksimalno motivirano na krilima sjajnog niza pobjeda. Dobro smo se pripremili, očekujem da budemo pravi i uz potporu s tribina uspjeh ne bi trebao izostati - kaže Božić.

Sve bolji učinak mladog Bjelovarčanina pohvalio je i trener Aramis Naglić.

- Božić je naš veliki dobitak u ovoj sezoni. Dobro je počeo, pa je imao određene oscilacije sredinom sezone, što je i očekivano kod mladih igrača. Smatram da je u međuvremenu sazrio, igra kompletnu košarku, jer po utakmici ima četiri do pet asistencija i šest do sedam skokova u prosjeku. On nam je vrlo važan igrač.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Višnjika već dva dana i moći će se kupiti sve do početka treće četvrtine. U poluvremenu utakmice će biti organizirana nagradna igra, a najbolji šuter dobit će dres Dražena Petrovića. Kao posebni gosti dolaze učenici Gimnazije Franje Petrića koji su prošlog mjeseca osvojili naslov državnih prvaka u košarci, košarkaška ekipa OŠ Šime Budinić te učenici OŠ Voštarnica.

 

Sponzori