Jure Planinić novi igrač Zadra 25.01.2018.

Potpisan četverogodišnji ugovor

Košarkaški klub Zadar doveo je pojačanje od kojeg se puno očekuje u godinama koje dolaze. Naime, Zadrani su na četiri godine potpisali 17-godišnjeg Juru Planinića, 207 centimetara visokog krilog centra, koji je prošao sve omladinske kategorije u Širokom, a prvi dio ove sezone proveo je u Zrinjskom iz Mostara.

Jure Planinić bio je kapetan hrvatske kadetske reprezentacije, a poznat je i kao mlađi brat hrvatskog reprezentativca i centra Sassarija Darka Planinića.

Bivši košarkaš Širokog i Zrinjskog karijeru će nastaviti u Zadru, klubu koji je poznat upravo po kvalitetnom radu s mladim košarkašima.

- Zadovoljni smo dovođenjem Planinića i na to gledamo kao na dugoročnu investiciju. Riječ je o vrlo kvalitetnom igraču koji će nam biti od pomoći, pogotovo kad uzmemo u obzir da u našim mladim uzrastima imamo probleme s nedostatkom visokih igrača - rekao je sportski direktor Branimir Longin. 

Nakon višemjesečne trakavice oko ovog 207cm visokog krilnog igrača, rođenog 2000. god., kapetana kadetske reprezentacije Hrvatske i rođenog brata centra Sassarija Darka Planinića, nakon koje je odšteta za ovog košarkaša plaćena od strane samog igrača, KK Zadar i GPK menadžerska agencija iz Grčke koja zastupa Planinića, postigli su dogovor.
Tako će bivši košarkaš Širokog i Zrinjskog karijeru nastaviti u klubu u kojem bi trebao dobiti pravu prigodu i koji je poznat upravo po sjajnom radu s mladim košarkašim207cm visokog krilnog igrača, rođenog 2000. god., kapetana kadetske reprezentacije Hrvatske i rođenog brata centra Sassarija Darka Planinića, nakon koje je odšteta za ovog košarkaša plaćena od strane samog igrača, KK Zadar i GPK menadžerska agencija iz Grčke koja zastupa Planinića, postigli su dogovor.

 

Sponzori