Ostati u utrci za doigravanje 21.01.2018.

Mornar u ponedjeljak u Krešinom domu

Pred košarkašima Zadra jedna je od najvažnijih utakmica sezone. U ogledu 17. kola ABA lige u ponedjeljak od 21 sat u Krešinom domu ugostit će Mornar iz Bara.

Gosti su uoči ovog kola imali jednu pobjedu više od Zadra, koji bi eventualnim slavljem ostao u igri za doigravanje ABA lige.

- Utakmica s Mornarom nam je izuzetno važna iz aspekta nastavka borbe za četvrto mjesto koje vodi u doigravanje. To je nešto što drži visoku tenziju i koncentraciju u momčadi. Želja nam je da, koliko je duže moguće, ostanemo u ovoj utrci za doigravanje što bi bila kruna odlične sezone koju imamo do sada. Momčad Mornara je napadački izuzetno talentirana. Očekuje nas još jedna dobra i borbena utakmica te sam siguran da će opet biti prava atmosfera u Krešinom domu i da ćemo svi skupa u dvorani uživati u dobroj košarci – rekao je trener Zadra Aramis Naglić.

U svlačionici Zadra svjesni su važnosti utakmice, a unatoč protivniku koji je ove sezone iznimno učinkovit u gostima, optimizam je prisutan.

- Mornar je momčad u naletu i igraju odlično, što uostalom i pokazuje stanje na ljestvici. Posebno su opasni kad igraju u gostima gdje su uspjeli iznenaditi dosta momčadi. Mi znamo što nam ova pobjeda donosi i ne želimo nikome dopustiti da odnese bodove iz Višnjika. Budemo li energetski na pravoj razini, uvjeren sam da uz podršku pune dvorane možemo doći do vrijedne pobjede - kaže Mislav Brzoja.

Sve bolji Filip Kraljević poštuje goste, ali smatra da se Zadar na domaćem parketu mora postaviti kao favorit.

- Pred nama je utakmica koja može puno toga odrediti za daljnji tijek natjecanja. Svjesni smo uloga i spremni smo na veliku borbu koja je pred nama. Mornar igra na visokoj razini u posljednje vrijeme tako da neće biti nimalo lako. Oni su kvalitetna momčad, ali mi igramo doma, imamo veliku podršku s tribina tako da svi skupa vjerujemo u pobjedu – poručuje centar Zadra.

Sponzori