Zadar uvjerljiv u Kaštelima 12.01.2018.

Plus 50 Naglićeve momčadi

Košarkaši Zadra u 12. kolu HT Premijer lige upisali su uvjerljivu pobjedu na gostovanju u Kaštelima kod Ribole. Utakmica je završila sa 50 koševa razlike u korist momčadi Aramisa Naglića (97-47). 

KK Zadar očekivano je bio uvjerljiv na gostovanju kod KK Ribola Kaštela gdje je ostvario svoju 10 pobjedu. Susret je završio s čak 50 koševa razlike u korist momčadi Aramisa Naglića (97:47), no impresivni rezultat zasjenio je incident. 
Pred sam kraj utakmice navijači Tornada zapalili su jednu baklju, nakon čega je došlo do koškanja na tribinama između policije i navijača, piše Basketball.hr. Košarkaši Zadra i stručni stožer potrčali su s terena na tribine i stali između sukobljenih strana kako bi smirili nastalu situaciju, zabilježenu na linku. 
Nakon utakmice, trener Naglić poručio je kako su ovu utakmicu, kao i većinu u HT Premijer ligi, shvatili kao trening pred teža iskušenja u ABA ligi.
- U ponedjeljak nas čeka susret protiv FMP-a, svi su dobili priliku i podijelili minutažu, nije bilo ozlijeđenih pa sam sa te strane jako zadovoljan, poručio je Naglić.
Nadovezao se igrač Zadra Domagoj Vuković:
- Lagana utakmica za nas, očekivao sam veći otpor domaćina s obzirom da se susret igrao na njihovom terenu. Jako su popustili u drugom dijelu susreta, što nam je omogućilo da se dobro razigramo pred susret u ABA ligi.
Luka Žitko, trener Ribole Kaštela, Zadar je okarakterizirao kao moćnu momčad. 
- Zadovoljan sam kako smo odigrali prvo poluvrijeme, pogotovo prvih deset minuta susreta. Kasnije je Zadar pokazao zašto je rang iznad nas, natjerao nas je na veliki broj izgubljenih lopti, a u kratkoj rotaciji igrača više nismo imali snage za nastavak dostojnog otpora. Na nama je da dalje radimo i borimo se, bez obzira na sve nedaće koje su nas snašle. Moćni su Zadrani, osjeti se sa klupe ta košarkaška dimenzija više.

- U ponedjeljak nas čeka susret protiv FMP-a, svi su dobili priliku i podijelili minutažu. Nije bilo ozlijeđenih pa sam s te strane jako zadovoljan - poručio je Naglić.

Prvi strijelac Zadra bio je Mislav Brzoja s 15 koševa, Luka Božić ubacio je 14, Ive Ivanov 13, Domagoj Vuković 12, a Filip Kraljević 10 koševa. 

- Lagana utakmica za nas, očekivao sam veći otpor domaćina s obzirom da se susret igrao na njihovom terenu. Jako su popustili u drugom dijelu susreta, što nam je omogućilo da se dobro razigramo pred susret u ABA ligi s FMP-om - dodao je Vuković. 

KK Kaštela - KK Zadar 47-97 (16-23, 14-22, 7-27, 10-25) Kaštela - Sportska dvorana Sokolana, gledatelja: 450 Suci: Josip Jurčević, Živko Mirilović, Ivan Šverko KK Kaštela: Kljajić, Došen 8, Mandić 16, Roso 3, Šipić 19, Sanader, Đirlić, Mikulić 1, Pruže, Galić, Vidović; KK Zadar: Bašić 5, Ivanov 13, Krajina 4, Brzoja 15, Božić 14, Knowles, Vladović 8, Kraljević 10, Jelenković 2, Bostic 8, Vuković 12, Špralja 6;

Sponzori