Opet kobna treća četvrtina 05.01.2018.

Zadar bez pobjede u Beogradu

Košarkaši Zadra u uvodnoj utakmici 15. kola ABA lige poraženi su na gostovanju kod Partizana 95-87.

Iako su Zadrani na poluvremenu vodili 41-38, ključnom se opet pokazala treća četvrtina koju su domaćini dobili 39-22 i trasirali put ka pobjedi. Tračak nade ukazao se minutu i pol prije kraja kada se Zadar približio na minus šest (91-85), ali je lopta Knowlesa iscurila iz obruča te su domaćini potom mirno priveli utakmicu kraju. 

Joshua Bostic je ponovo predvodio Zadar ubacivši 27 koševa. Mislav Brzoja dodao je 14, a Krajina, Špralja i Knowles ubacili su po 10 koševa.

Aramis Naglić:

- Mislim da smo izgubili zbog obrane, jer nismo imali pritisak na lopti što nas je krasilo u nekim ranijim utakmicama. Dozvolili smo Partizanu da igra, a to je ekipa velikog napadačkog talenta. U trećoj četvrtini su pogodili neke teške šuteve, a s Gagićem su dobili mišiće ispod obruča, što će im mnogo značiti u nastavku sezone. U trećoj četvrtini smo izgubili ritam. Nismo postavili dva napada, imali smo problema na poziciji organizatora, iako je Partizan u prvoj četvrtini bio agresivniji nego u trećoj. Ali, da možemo dobiti svaku utakmicu, osvojili bismo ABA ligu. Ovo je realnost. Tražit ćemo svoju priliku u narednom razdoblju, jer nam je raspored prilično korektan mada poštujemo svakog protivnika, počevši od FMP-a koji nam dolazi u sljedećem kolu. 

Šime Špralja:

- Čestitam Partizanu na pobjedi. Mislim da niti mi nismo bili bez izgleda. U trećoj četvrtini smo olako prepustili Partizanu igru i oni su se odvojili na 20 razlike. Dobra situacija za nas je da tada nismo stali, u tom periodu nastavili smo igrati i bili smo u prilici da ih držimo u neizvjesnosti do kraja utakmice. Ne možemo biti zadovoljni, ali ni nezadovoljni. Partizan je jedna jaka ekipa i jednostavno danas su bili puno agresivniji i odlučniji. 

KK Partizan - KK Zadar 95-87 (20-18, 18-23, 39-22, 18-24) KK Partizan: Miller 10, Goss 22, Aranitović 10, Marinković 6, Veličković 18, Andrić 9, Gagić 10, Šalić 10; KK Zadar: Knowles 10, Bašić 6, Vladović, Ivanov, Kraljević, Jelenković, Krajina 10, Bostic 27, Vuković 4, Brzoja 14, Špralja 10, Božić 6;

Sponzori