Hrabri Zadar pao nakon produžetka 23.12.2017.

Ukić zabio sa zvukom sirene

U hrvatskom derbiju 13. kola ABA lige Zadar je, tek nakon produžetka, izgubio u Zagrebu kod favorizirane Cedevite. Koš odluke zabio je u posljednjoj sekundi Roko Leni Ukić, nakon što je domaća momčad imala šest sekundi za posljednji napad, jer je prethodno Luka Božić donio minimalnu prednost Zadru ubačajima s linije slobodnih bacanja.

U samoj završnici bilo je nekoliko spornih sudačkih odluka na štetu Zadra koje su možda i presudile pobjednika.

Prethodno je Zadar imao vodstvo dobar dio utakmice, čak i posljednji napad u regularnom dijelu, kada je pokušaj Božića za tricu ostao na obruču.

Zadrane je s 28 poena predvodio sjajni Joshua Bostic, 20 ubačaja je dodao Preston Knowles, 18 koševa je zabio Ive Ivanov, a 16 Luka Božić.

Aramis Naglić, trener Zadra:

"Nije lako nešto reći nakon ovakve utakmice, no ja prije svega moram reći da sam ponosan na svoju ekipu što je još jednu utakmicu odigrala na visokoj razini timske igre, kolegijalnosti i borbenosti. Taj poraz boli, no gledat ću ga kao pobjedu jer nama puno znači odigrati protiv Cedevite ovakvu utakmicu u Zagrebu. U svlačionici smo si dali ruke. Ponosan sam na hrabrost koju pokazujemo iz utakmice u utakmicu i ovo je samo poticaj da protiv MZT-a odigramo jednu dobru utakmicu."

Kristijan Krajina, igrač Zadra:

"Odlična utakmica s obje strane. Oba tima su odigrala fantastično do samog produžetka. Jedan šut je odlučio i na kraju je više sreće imala Cedevite. U svakoj utakmici se može za nečim žaliti, no ovdje je presudio jedan koš. Mi smo odigrali odličnu timsku utakmicu. Žalim jedino za pobjedom."

Sponzori