Dalmatinski derbi pripao Zadru 18.12.2017.

Sjajna atmosfera u Krešinom domu

 

Košarkaši Zadra pobijedili su u susretu 10. kola HT Premijer lige u dvorani Krešimira Ćosića momčad Šibenika rezultatom 81:72. Do nova dva boda predvodio ih je Joshua Bostic s 21 košem, kod Šibenika je najviše 23 koša ubacio Ivan Mileković.
Gosti su odlično krenuli u ogled te su u drugoj minuti vodili 7:2 a nakon prvih deset minuta imali su prednost od šest koševa. Igrala se 12. minuta na semaforu je svijetlilo Zadar 18, Šibenik 25. Uslijedio je period izvrsne igre domaćina koji serijom 24:1 dolazi do vodstva 42:26 dvije minute prije kraja prvog djela.
Pitanje pobejdnika već tad su riješili Zadrani iako su igrači Šibenika četiri minute prije kraja utakmice stigli na zaostatak od svega sedam koševa (70:63). Snage za još više približiti se domaćinu nisu imali te je momčad s Višnjika tako stigla do osme pobjede u ovom natjecanju uz svega jedan poraz.
U sljedećem kolu HT Lige Zadar u petak gostuje u Osijeku kod Vrijednosnica dok dan kasnije u Zagrebu će odirgati sraz ABA lige protiv Cedevite.

Košarkaši Zadra u derbiju 10. kola HT Premijer lige pred gotovo šest tisuća navijača u Krešinom domu pobijedili su dosad neporaženu momčad Šibenika rezultatom 81:72.

Zadrane je do pobjede predvodio Joshua Bostic s 21 košem, dok je kod Šibenika s 23 koša najbolji bio Ivan Mileković.

Ključni dio utakmice odigrao se polovicom druge četvrtine kada su gosti vodili 25-18. Zadar tada ubacuje u višu brzinu i serijom 24:1 dolazi do vodstva 42-26 di praktički riješili pitanje pobjednika. 

U sljedećem kolu HT Premijer Lige Zadar u petak gostuje u Osijeku kod Vrijednosnica dok će dan kasnije u Zagrebu igrati ogled ABA lige protiv Cedevite.

 

Sponzori