Priopćenje KK Zadar oko prodaje ulaznica u ŠC Višnjik 27.10.2017.

U suradnji sa ŠC Višnjik pojačati nadzor ulaska u dvoranu

Nastavno na određene medijske napise u kojima je izražena sumnja oko točnog broja prodanih ulaznica na utakmici ABA lige između Zadra i Partizana, a u svrhu transparentnosti prema javnosti i navijačima kluba, želimo pojasniti nekoliko stvari.

Košarkaški klub Zadar prodaju ulaznica za prvenstvene utakmice ABA lige i Hrvatski Telekom Premijer lige obavlja isključivo preko prodajnih mjesta Športskog centra Višnjik. Klub ostvaruje prihode od prodaje ulaznica, a on je u najvećoj mjeri dostatan samo za pokrivanje troškova korištenja dvorana u ŠC Višnjik. 

Uz sezonske ulaznice koje su također puštene u redovitu prodaju putem blagajni ŠC Višnjik, klub je dio godišnjih ulaznica izdvojio za sponzore, veterane kluba te za škole košarke. Konkretno u brojkama, za Zlatni VIP, Obiteljski VIP, Press VIP i VIP parter tiskano je ukupno 389 ulaznica. Za žutu tribinu smo, u cilju popularizacije košarke u našem gradu odlučili podijeliti besplatne godišnje ulaznice polaznicima svih škola košarke u Zadru, pa smo izradili 960 ulaznica od čega je do sada podijeljeno njih 780.

Uz navedene ulaznice, postoje i dnevne pozivnice koje koristimo za goste koji dolaze na pojedinu utakmicu ili za nagradne igre preko lokalnih medija. Tako smo, primjerice, na utakmici s Partizanom ugostili igrače vaterpolo kluba Zadar i boksačkog kluba Gladijator iz Zagreba. Od početka sezone, ukupno je do sada iskorišteno 150 dnevnih pozivnica koje se ne naplaćuju. 

Obzirom da se u dvorani Višnjik ne koriste brojači ulaznica, KK Zadar ne može utvrditi točan broj posjetitelja već se službena statistika radi prema procjeni službenog stola. U suradnji sa ŠC Višnjik pokušat ćemo pojačati nadzor kako bi poduzeli sve da u dvoranu ulaze isključivo osobe s valjanom ulaznicom. 

KK Zadar je u prošloj sezoni bio treća momčad po gledanosti domaćih utakmica u ABA ligi te se nadamo da će se dobra posjećenost nastaviti i u ovoj sezoni. Zahvaljujemo svim navijačima koji su godinama uz nas i čvrsto smo uvjereni da ćemo svojim igrama opravdati njihovo povjerenje.

S poštovanjem,

Željko Žilavec 

Direktor KK Zadar š.d.d.

 

Sponzori