Škola košarke Zadar osvojila zlato i broncu 16.10.2017.

Uspješan nastup U 12 i U 14 uzrasta

Škola košarke Zadar proteklog je vikenda, od 13. do 15. listopada, gostovala u Bratislavi (Slovačka) na košarkaškom turniru s dvije selekcije, U12 i U14. 

Selekciju U14 vodio je trener Marin Pulja i Slawomir Klimontowitz, a selekciju U12 trener Alen Zdrilić i Martina Šango. 

Selekcija U12 odigrala je ukupno 4 utakmice i u sve četiri pobijedila te time osvojila zlato na turniru. Selekcija U14 odnijela je pobjedu u dvije od četiri odigrane utakmice te osvojila ukupno 3. mjesto. Treba napomenuti kako je turnir za U14 bio za dječake rođene 2004. godine, a selektivna grupa Škole košarke Zadar imala je 10 igrača koji su godinu dana mlađi. Od pojedinačnih nagrada, Marko Viduka (U14) i Vito Perković (U12) izabrani su u petorku turnira. 

"Vrlo smo zadovoljni ovim sportskim uspjehom i ovim putem čestitamo svim našim dečkima na požrtvovnosti i angažmanu. Također smo sretni i zadovoljni i činjenicom da se naše sportsko prijateljstvo sa BSC Bratislavom nastavlja i produbljuje svakim novim susretom. Na tome se srdačno zahvaljujemo Moniki i Ivanu Sunari i njihovoj udruzi "Oko Jadrana" koji su i potaknuli ovu suradnju između ŠK Zadar i BSC Bratislave", poručio je voditelj ŠK Zadar Alen Zdrilić.

Sponzori