Cedevita opet bolja od Zadra 06.10.2017.

Božić najbolji u redovima Zadra

Košarkaši Zadra u 1. kolu HT Premijer lige hrvatskog prvenstva izgubili su na gostovanju kod Cedevite rezultatom 76-65. 

Najbolji u redovima Zadra bio je Luka Božić sa 19 ubačaja. Vuković je dodao 10, a Brzoja i Preston po 9 ubačaja.

Kod domaćina, Stipanović je zabio 19 koševa, a dvoznamenkasti je bio i Krušlin sa 12 ubačaja. 

Aramis Naglić, trener Zadra:
"Izgleda kao da nam se uvijek nešto događa. U prošloj utakmici je Cedevita bila izuzetno šuterski raspoložena, no večeras su to bile elementarne stvari. Ako u prvom poluvremenu momčad ima gotovo 20 skokova više od nas, to znači da ne možemo parirati u takvoj utakmici. Rotacija nam je sužena, takva je kakva je. Na kraju sam uveo mlađe igrače pa barem neka oni iskoriste minutažu. Žao nam je što nemamo više konzistentnosti da duže ostanemo u igri, no to je realnost i od toga ne možemo pobjeći."
Šime Špralja, igrač Zadra: 
"Znali smo da će otvaranje biti teško jer je prevelika razlika u kvaliteti. Danas je bilo dosta volje, no teško se mentalno vraćati nakon onakve utakmice u Zadru. Bitno je da ostanemo mentalno čvrsti jer realno tu smo gdje jesmo. Moramo izvući što je bolje od ovoga što imamo. Moramo se zatvoriti u dvoranu, okrenuti sebi i pokušati izvući najbolje od ove situacije. Teško je poslije ovakve utakmice izaći ispred novinara i naših navijača koji nas prate i u Zagrebu, no moramo skupiti glave i ostati čvrsti. Mislim da ova ekipa ima kvalitetu i, ako nam dođe pojačanje, izaći ćemo na pravi put."
 

- Svaku utakmicu imamo novi problem. U prošloj utakmici je Cedevita bila izuzetno šuterski raspoložena, no večeras smo imali problem s elementarnim stvarima. Ako u prvom poluvremenu suparnička momčad ima gotovo 20 skokova više od nas, to znači da im ne možemo parirati u takvoj utakmici. Rotacija nam je sužena, ali takva je kakva je. Na kraju sam uveo mlađe igrače da barem oni iskoriste minutažu - rekao je trener Zadra Aramis Naglić.

- Znali smo da će otvaranje biti teško, jer je prevelika razlika u kvaliteti. Danas smo pokazali dosta volje, ali je bilo teško mentalno se vratiti nakon onakve utakmice u Zadru. Moramo izvući što je bolje od ovoga što imamo. Moramo se zatvoriti u dvoranu, okrenuti sebi i pokušati izvući najbolje od ove situacije, moramo skupiti glave i ostati čvrsti. Mislim da ova ekipa ima kvalitetu i ako se još dodatno pojačamo, trebali bi izaći na pravi put - dodao je kapetan Šime Špralja. 

 

KK Cedevita - KK Zadar 76-65 (21-21, 22-12, 24-11, 9-21) KK Cedevita: Krušlin 12, Stipanović 19, Bajo 9, Nichols 8, Cherry 6, Tončinić, Slavica 2, Žganec 9, Perković, Musa 7, Murphy 8; KK Zadar: Ivanov 4, Božić 19, Kraljević 5, Bašić, Knowles 9, Špralja, Vuković 19, Brzoja 9, Jelenković, Tomas 4;

Sponzori