CSKA uvjerljiv protiv Zadra 23.09.2017.

Za peto mjesto protiv Khimkija

Košarkaši Zadra u drugom nastupu na Zadar Basketball Tournamentu izgubili su od moskovskog CSKA rezultatom 68-97. 

Zadrani su se relativno dobro držali prve dvije četvrtine pa je CSKA na odmor otišao s prednošću od sedam koševa (31-38). CSKA je utakmicu prelomio u prvih pet minuta treće četvrtine, kada je ruski euroligaš zabio čak 20 koševa.

Unatoč uvjerljivom porazu, domaća momčad ipak je ispraćena pljeskom, a konačni je rezultat postavio Luka Božić tricom u posljednjim sekundama, kojom se pobrinuo da Zadrani ne izgube s više od 30 poena razlike. Upravo je Božić bio najbolji u zadarskim redovima sa 17 koševa, dok je dvoznamenkasti učinak imao i Toni Jelenković koji je dodao 11. Moskovljane je predvodio francuski reprezentativac Nando De Colo s 21 poenom, šest skokova i pet asistencija.

Aramis Naglić (Zadar):

Odigrali smo znatno bolje u prvom poluvremenu, dok smo imali snage. Kasnije više nismo mogli pratiti visoki ritam koji je nametnula momčad CSKA. Nismo mogli očekivati da ćemo protiv ovako snažnog protivnika biti na desetak koševa razlike. Meni je drago da igramo s ovako snažnim momčadima, jer nam je to jako dobro iskustvo, pogotovo za naše mlade igrače.

Dimitris Itoudis (CSKA):

Drago mi je da sam opet u Zadru, dvorana je iznimno lijepa, a ja se sjećam još kad smo dolazili u Jazine da ovdašnja publika jako dobro poznaje košarku. Zahvaljujem organizatorima turnira na pozivu. Nakon slabijeg početka utakmice, puno smo bolje reagirali u trećoj četvrtini gdje smo zaigrali znatno čvršće i uz nekoliko lakših koševa riješili pitanje pobjednika. Želim Zadru sve najbolje u nastavku sezone, znam da im je nedostajalo nekoliko važnih igrača i da nisu mogli pružiti svoj maksimum.

Prvi će ove nedjelje na parket u susretu za peto mjesto izaći od 16 sati Zadar i Khimki. Nakon njih za treće mjesto u 18 i 30 snage će odmjeriti dva njemačka sastava Bayern i Brose Bamberg dok će o pobjedniku četvrtog izdanja turnira odlučiti utakmica između CSKA i Fenerbahcea koja će se igrati s početkom u 21 sat.

ZDBT završava susretima za poredak. Prvi će u nedjelju na parket u ogledu za peto mjesto izaći od 16 sati Zadar i Khimki. Nakon njih za treće mjesto u 18 i 30 snage će odmjeriti dva njemačka sastava Bayern i Brose Bamberg, dok će o pobjedniku četvrtog izdanja turnira odlučiti utakmica između CSKA i Fenerbahčea koja će se igrati s početkom u 21 sat.

 

Galerija: Zadar - CSKA 68-87 (ZDBT 2017)

Sponzori