Naglić: Rezultat je uvijek važan 02.09.2017.

Zadar u subotu gostuje u Splitu u pripremnom ogledu

Košarkaši Zadra u subotu od 18 sati na Gripama kod Splita igraju prvu pripremnu utakmicu pred nadolazeću sezonu. 

- To je prva utakmica koju igramo ove sezone i očekujem da budemo čvrsti. Rezultat je uvijek važan, ne želimo izgubiti niti u prijateljskim utakmicama. Želim angažman na najvećoj mogućoj razini. Glavni cilj koji ću postaviti pred igrače je da odigramo kvalitetnu obranu, kao i poštivanje napadačkih taktika, iako sam svjestan da može biti teškoća u pamćenju novih akcija. Na njima smo radili intenzivno posljednjih sedam dana kako bi što spremniji ušli u ove utakmice. Nadam se da ćemo izgledati najbolje što je moguće u ovom trenutku - kaže trener Aramis Naglić.

Naglić je posljednji trening odradio s desetoricom igrača (Bašić, Jelenković, Vladović, Brzoja, Knowles, Vuković, Špralja, Krajina, Kraljević, Ivanov) koji bi trebali večeras zaigrati na Gripama.

- Podijelit ćemo minutažu, pogotovo s obzirom na činjenicu da još nismo u punom sastavu. Nedostaju nam igrači na vanjskim pozicijama, za koje očekujem da će nam se uskoro priključiti. Bit će minuta za svih, potrudit ćemo se pobijediti utakmicu u Splitu, naravno u okviru naših mogućnosti. Split je agresivna momčad, koja je dobro posložena, tako da nas očekuje dobar i neugodan protivnik. Naša ekipa, za razliku od splitske, dosta je izmijenjena u odnosu na prošlu sezonu, a oni su trenirali gotovo cijelo ljeto i u tome dijelu imaju određenu prednost.

Šime Špralja imat će prvi nastup nakon ozljede.

- Špralja je igrač kojeg treneri vole imati, jer na treninzima prednjači po trudu i motivaciji. On je osoba koju je dobro imati u momčadi, čovjek od povjerenja. Siguran sam da će nam biti od velike koristi.

Očekuje se dolazak još jednog američkog igrača, na poziciji krila.

- Amerikanac na poziciji 'trice' bi trebao stići u utorak, taman pred naš put za turnir u Italiju, što će možda otežati prilagodbu. Ipak, očekujem da će kroz treninge i utakmice koje nas očekuju pokazati što zna. Prije turnira u Italiji, igramo sa Škrljevom u Rijeci i s Olimpijom u Ljubljani. Tako ćemo imati četiri utakmice u četiri dana. Bit će naporna i radna turneja, ali i korisna. Bez utakmica nema niti forme - zaključuje trener Naglić. 

Sponzori