Krenula prva faza priprema 10.08.2017.

Sa Zadrom trenira i Špralja

Trener Zadra Aramis Naglić, na prvom treningu okupio je nekolicinu, uglavnom mlađih igrača, koji će idućih dana biti u trenažnom procesu stručnog stožera.

S njima trenira i iskusni centar Šime Špralja, koji bi se, prema svemu sudeći, mogao vratiti u dres Zadra. Službene pripreme prve momčadi, zbog blagdana Velike Gospe, kreću dva dana kasnije nego li je bilo predviđeno, u srijedu 16. kolovoza. 

- Prvi trening smo odradili s jednim manjim brojem igrača, točnije bilo nas je osmero. Od igrača iz prve momčadi koji imaju ugovor tu je bio Lovre Bašić, što mi je jako drago. Dečki su za moj ukus trebali doći nešto spremniji, jer su to sve mladi igrači koji se moraju izboriti za mjestu u prvom sastavu. No, ono glavno slijedi sljedeći tjedan, okupljanjem cijele momčadi u srijedu - kaže trener Naglić. 

Tko je od igrača nazočio prvom treningu?

- Bili su tu Luka Tomas, Toni Jelenković, Marko Jurica, Daniel Prša i još nekoliko mlađih igrača. Treninzima se priključio 28-godišnji krilni igrač Dino Cinac koji ovih dana boravi u Zadru, a prošle je sezone igrao u švedskom Jamtlandu. Tu je i Šime Špralja, koji se oporavlja od ozljede i kojega bih, ako nam se poklope planovi, svakako volio imati u momčadi.  

Za sada je poznato da će u sljedećoj sezoni Zadar predvoditi Jakov Vladović, Lovre Bašić, Mislav Brzoja i Kristijan Krajina. Ima li naznake još nekih imena koja će popuniti roster?

- Nadam se da ćemo do srijede i prvog okupljanja imati barem još jednog ili dva nova igrača. Nije jednostavno, moramo se uklopiti u postojeću financijsku konstrukciju. Međutim, uvjeren sam da ćemo složiti solidnu ekipu. 

Ima li novosti po pitanju pripremnih utakmica?

- Dogovorili smo 2. rujna u Splitu prijateljsku utakmicu s domaćinom. Na putu prema turniru u Italiju odigrat ćemo u Rijeci utakmicu sa Škrljevom, da skratimo put. potom slijede turniri u Veneciji i Mađarskoj. Radimo na tome da između dva turnira dogovorimo još neke utakmice. Vjerujem da ćemo novu sezonu dočekati spremni - zaključuje trener Zadra. 

Sponzori