Želimo izboriti još jednu utakmicu u Zagrebu 29.04.2017.

Zadar dočekuje Cibonu u nedjelju od 18 sati

Košarkaši Zadra u uzvratnoj utakmici četvrtfinala doigravanja u nedjelju u Krešinom domu od 18 sati dočekuju Cibonu.

Momčad Aramisa Naglića pokušat će pobjedom izboriti majstoricu u Zagrebu, nakon što su u prvoj utakmici izgubili 95-81 i tako prekinuli niz od 11 uzastopnih pobjeda.

- Ostali smo dužni u toj utakmici. Pritom ne mislim samo na rezultat, već na pristup. Momčad iz ovakvog okruženja ne smije igrati toliko mekanu košarku, tu su nas pobijedili. Ne znam je li uzrok tome kraj sezone pa neki već imaju spakirane kofere, a to nije profesionalno i nije dobro. S obzirom na važnost utakmice, očekivao sam ćemo biti puno britkiji i snalažljiviji. No, svi smo odgovorni za to. Mi smo grupa i trebamo tako i preuzeti odgovornost, istaknuo je trener Zadra Aramis Naglić u najavi utakmice.

U prvoj utakmici najviše problema Zadru radila je osovina Cibone Reynolds - Žorić...
- To su jednostavno dva igrača visoke kvalitete. Reynolds je sjajan igrač visoke tržišne cijene, a Žorić je ove godine slučajno u Ciboni. On inozemni angažman može naći kad god poželi. I oni su ti koji stvaraju prednost. Sveukupno Cibona je momčad koja zna igrati košarku. Pogotovo napadačku košarku. Mi ćemo probati neke stvari mijenjati ali mislim da je ključ u našoj čvrstini. Ne možeš protiv ekipe koja zna igrati košarku igrati mekano. Ako im daš prostor da im protok lopte u napadu bude neometan onda oni rade što hoće.

Naglić je najavio puno bolju igru zadarske momčadi u nedjelju te pozvao navijače na Višnjik.

- Posljednji pristup je ostavio mrlju koju želimo sutra izbrisati. U nedjelju ćemo sigurno izgledati puno bolje. Mogu jamčiti da ćemo biti puno ozbiljniji i igrati kako Zadar treba izgledati. Svi skupa želimo izboriti još jednu utakmicu u Zagrebu, poručio je Naglić.

Policija je utakmicu okarakterizirala kao utakmicu visokog rizika pa se posjetitelji mole da u dvoranu Krešimira Ćosića dođu što ranije kako bi se izbjegle gužve na ulazima.

Sponzori