Zadar na krilima Vladovića svladao Cedevitu 18.04.2017.

Sjajna obrambena predstava Zadra

Košarkaši Zadra u zaostalom derbiju 24. kola A-1 lige hrvatskog prvenstva pobijedili su momčad Cedevite rezultatom 71-63. Ključ pobjede bila je odlična obrana momčadi Aramisa Naglića koja je favoriziranog protivnika ostavila na samo 63 koša.

Zadrane je predvodio maestralni Jakov Vladović s 15 ubačaja, odličan je bio i Ivan Ramljak s 14 koševa i nekoliko atraktivnih zakucavanja, a dvoznamenkasti učinak ubilježio je i Mislav Brzoja sa 10 koševa.

Cedevitu je predvodio Miro Bilan koji je postigao 16 koševa. U posljednjem kolu prije doigravanja Zadar će u nedjelju na Višnjiku ugostiti Alkar. 

Aramis Naglić, trener Zadra:

- Jedna prava utakmica protiv vrhunskog protivnika. Trebala nam je jedna ovakva utakmica, protiv snažnog suparnika da vidimo gdje smo. Gledali smo jednu tvrdu utakmicu, dobro smo ofenzivno otvorili, ali u drugom poluvremenu smo izgubili napadački ritam. No, to nije iznenađenje jer su oni fizički moćniji od nas, zaustavili su nam vanjski šut, ali smo sve to nadomjestili obranom koja je bila na pravoj razini. Uspjeli smo zabiti kad je bilo najpotrebnije. Smatram da, unatoč ovoj pobjedi, imamo još i određene unutarnje rezerve jer neki igrači nisu bili na pravoj razini. Odlično su pak, reagirali igrači s klupe, dali su nam snagu da izdržimo na visokoj razini. Sada konačno počinju prave stvari na koje se spremamo i koje želimo igrati. Idemo u zadnjem kolu pobijediti Alkara, pa ćemo vidjeti protiv koga ćemo igrati u doigravanju. 

Jakov Vladović, kapetan Zadra:

- Cedevita je odlična ekipa, po kvaliteti euroligaška momčad i možemo biti iznimno zadovoljni što smo ih pobijedili. Dobro smo otvorili utakmicu i odlično napadački igrali. U drugom dijelu napad nije bio na pravoj razini, ali smo zato odigrali dobru obranu. Zasluženo smo pobijedili. Opet sam odigrao dosta minuta i moram priznati da bih volio da je Lovre Bašić tu da mi malo olakša. Ali ova sezona je takva, već sam se navikao. 

Veljko Mršić, trener Cedevite:

- Zadar je u ovoj utakmici bio bolji od nas i čestitam im na zasluženoj pobjedi. U drugom poluvremenu smo popravili obranu, ali u napadu nismo bili dobri. Previše smo šutirali s vanjskih pozicija, i nismo bili dovoljno agresivni što govori i podatak o tek tri ispucana slobodna bacanja u tih 20 minuta. Mi se sada moramo posložiti da spremni dočekamo četvrtfinalnu utakmicu doigravanja. Možda smo i dalje papirnati favoriti za naslov prvaka, no u seriju ulazimo bez tri važna igrača (Boatright, James i Arapović). Zadar i Cibona imaju dobre momčadi i bit će dosta zanimljivo doigravanje u kojem ćemo biti u boljem izdanju nego li večeras u Zadru. 

Veljka Mršića:
„Zadar je u ovoj utakmici bio bolji od nas i ja mu čestitam na zasluženoj pobjedi. U prvom poluvremenu imali smo puno izgubljenih lopti čime smo im dali priliku za dosta laganih poena. U drugom poluvremenu smo popravili obranu ali u napadu nismo bili dobri. Samo smo šutirali iz vani. Nismo bili dovoljno agresivni što govori i podatak o tek tri ispucana slobodna bacanja u tih 20 minuta. Zabijali smo se u igrače Zadra koji su odigrali dobru obranu. Mi se sada moramo posložiti da spremni dočekamo četvrtfinalnu utakmicu doigravanja. Možda smo i dalje papirnati favoriti za naslov prvaka, no u seriju ulazimo bez tri važna igrača (Boatright, James i Arapović). A i Zadar i Cibona imaju dobre momčadi. Još jednom u ovoj sezoni prepunoj ozljeda i velikog broja utakmica moramo nanovo miješati karte. Nije lako ali siguran sam kako ćemo u doigravanju izgledati bolje nego u ovom ogledu protiv Zadra“.

 

 

KK Zadar - KK Cedevita 71-63 (23-23, 21-15, 9-12, 18-13) KK Zadar: Vladović 15, Jelenković, Krajina 9, Georgiev 6, Jurica, Špaleta, Brzoja 10, Marinković 7, Barać 1, Ramljak 14, Kovačević 9, Mazalin. KK Cedevita: Krušlin 7, Katić 12, Lončar, Babić, Žganec 4, Musa, Bilan 16, Shurna 13, Begić 4, Vučić, Tomas 7, Ramljak.

Sponzori