Deveta pobjeda u nizu 13.04.2017.

Zadar slavio kod Škrljeva

Košarkaši Zadra na gostovanju kod Škrljeva upisali su devetu uzastopnu pobjedu i na najbolji način najavili derbi hrvatskog prvenstva s Cedevitom, koji se igra u utorak 18. travnja u Krešinom domu.

Zadar je slavio u neizvjesnoj završnici rezultatom 67-70, nakon što je šut za produžetak promašio domaći igrač Siniša Štemberger u posljednjim trenucima susreta. 

Najefikasniji kod Zadra bio je Ivan Ramljak s 15 koševa i 7 skokova, Boris Barać dodao je 14 koševa i 6 skokova, Kristijan Krajina ubacio je 11 koševa (4 skoka), dok je Jakov Vladović ostvario zapažen učinak od 8 koševa, 9 skokova, 7 asistencija i 4 ukradene lopte. 

- Nismo imali sjajnu šutersku večer, ali je najvažnije da smo nastavili pobjednički niz. Ovo nam je deveta uzastopna pobjeda i to nas veseli. U ključnim trenucima smo pokazali smirenost, sada se okrećemo Cedeviti i nadam se da će to biti odlična utakmica te da ćemo imati veliku podršku naših navijača, rekao je Maj Kovačević.

Situacija na ljestvici i dalje je dosta komplicirana, pa je teško procijeniti na kojeg bi protivnika Zadar mogao ići u četvrtfinalu doigravanja...

- Ima zaista raznih kombinacija, ali ima još utakmica i može se još dosta toga promijeniti. Što se nas tiče, mi želimo pobijediti sve utakmice do kraja, uključujući Cedevitu, pa što bude. Mislim da je takvo razmišljanje jedino ispravno, kaže trener Zadra Aramis Naglić. 

Sponzori