Na krilima Ramljaka i Kovačevića do pobjede nad Cibonom 26.03.2017.

Zadar nastavio s pobjedničkom serijom

Košarkaši Zadra u derbiju 22. kola A-1 lige HKS-a pred više od 4 tisuće gledatelja u Krešinom domu svladali su Cibonu rezultatom 90-80. 

Najbolji je strijelac u redovima Zadra bio Ramljak s 23 koša, sjajan je bio i Maja Kovačević koji je postigao 17 koševa uz šut za tricu 4/4, dvoznamenkasti učinak upisali su i Marinković sa 15, te Barać s 13 ubačaja.

Kod Cibone su očekivano najbolji bili Žorić s 23 koša te Reynolds s 21.

Zadar se sa 15 pobjeda i 7 poraza i dalje nalazi na 6. mjestu prvenstvene ljestvice, dok je Cibona peta s istim brojem pobjeda, ali i utakmicom manje. 

IVAN MARINKOVIĆ, KOŠARKAŠ ZADRA:

- Ovo je bila vrlo važna pobjeda za nas. Došli smo, u za nas, vrlo specifičnu situaciju da imamo velik broj dana između utakmica i nismo željeli ispasti iz ritma koji smo imali u zadnje vrijeme. Želio bih se i zahvaliti publici koja nam je pružala veliku podršku, a na nama je sada da što bolje odradimo ostatak regularnog dijela sezone i na najbolji mogući način se spremimo za doigravanje.

ARAMIS NAGLIĆ, TRENER ZADRA:

- Mislim da smo bili svjedoci jedne dobre predstave i da publika koja je nazočila utakmici može biti zadovoljna. U početku smo mnogo griješili, ali to je uglavnom posljedica ispadanja iz ritma utakmica kakvog smo imali do prije dva tjedna. Ipak, u drugom dijelu smo se uspjeli koncentrirati i materijalizirati ono što smo imali i u prvom dijelu, a to je velik broj napada, dobra skok igra koja nam je donosila druge napade. Bili smo dominantni i čak smo drugo poluvrijeme relativno lagano dobili.

DAMIR MULAOMEROVIĆ, TRENER CIBONE:

- Zadar je zasluženo pobijedio. U trećoj četvrtini naš protivnik je bio mnogo bolji. U uvodnim minutama te dionice iskažnjavali su nas u svakom mogućem pogledu, dok mi nismo bili dovoljno koncentrirani i hrabri da iskoristimo dobre momente koje smo imali u određenim trenucima. Ova utakmica je možda bila čak i važnije nama nego Zadru radi poretka na tablici, ali nažalost bili smo dekoncentrirani, pogotovo vanjska linija. Nije moguće pobijediti u Zadru sa samo dva raspoložena igrača.

 

KK Zadar - KK Cibona 90-80 (16-19, 22-19, 30-22, 22-20) KK Zadar: Franke, Bašić 3, Vladović 9, Krajina 6, Georgiev, Jurica, Brzoja 2, Marinković 15, Barać 13, Ramljak 23, Kovačević 17, Mazalin 2. KK Cibona: Reynolds 21, Šakić 7, Marinelli, Marić, Žorić 23, Ćorić, Bošnjak 8, Rozić 10, Sulejmanović, Joksimović 3, Gospić 8.

Sponzori