Utakmica s Cibonom je uvijek derbi 25.03.2017.

Zadar u nedjelju od 17 sati ugošćuje Cibonu

Košarkaši Zadra u derbiju 22. kola A-1 lige HKS-a ugostit će momčad Cibone, u nedjelju od 17 sati. 

Bez obzira na to što sutrašnja utakmica ne nosi toliki rezultatski značaj, Naglić od najvećeg hrvatskog derbija očekuje jednu tešku utakmicu:
- Utakmica s Cibonom je uvijek je derbi, bez obzira na pozicije na tablici. Želimo odigrati na najvećoj mogućoj razini iako se Cibona nalazi u određenoj rezultatskoj krizi, jer njihov je sastav itekako respektabilan. Istaknuo bih tu Luku Žorića koji se vratio u natjecateljski ritam i s Reynoldsom čini opasan tandem. Još kad im pridodamo Šakića, Joksimovića, Rozića i ostale, možemo očekivati jednu tešku ali dobru utakmicu.
Završetkom regularnog dijela ABA Lige, ritam utakmica je poprilično lakši i Zadrani su se konačno uspjeli odmoriti:
- Istina, imali smo više vremena za trening i 'krpanje' rana, mada ne volim situacije kad pada tenzija pa je moramo umjetno stvarati između sebe. Velika je razlika između igranja gotovo svaka dva dana i ovih, rekao bih, predugih pauza. Potpisao bih onih prvih sedam dana odmora, ali sve ostalo je previše, pogotovo što je situacija na ljestvici poprilično jasna i potrebna je velika senzacija da dođemo do petog ili četvrtog mjesta, ili da skliznemo ispod šestog - poručio je Naglić uz neizostavan poziv navijačima da se u što većem broju okupe na tribinama Krešinog doma.
Treneru na Nagliću na raspolaganju su svi igrači, a prema posljednjim informacijama iz Zagreba, ista je stvar i kod trenera Mulaomerovića, tako da su svi preduvjeti za košarkašku feštu ispunjeni!

Trener Zadar Naglić od najvećeg hrvatskog derbija očekuje zahtjevnu utakmicu:

- Utakmica s Cibonom je uvijek je derbi, bez obzira na pozicije na ljestvici. Želimo odigrati na najvećoj mogućoj razini. Iako je Cibona trenutno u određenoj rezultatskoj krizi i dalje je njihov sastav itekako respektabilan. Pogotovo bih istaknuo Luku Žorića koji se vratio u pravi natjecateljski ritam i s Reynoldsom čini vrlo opasan tandem. Još kad im pridodamo Šakića, Joksimovića, Rozića i ostale, možemo očekivati jednu zahtjevnu, ali dobru utakmicu.

Završetkom regularnog dijela ABA Lige, smanjio se broj utakmica pa su se Zadrani konačno uspjeli odmoriti i posvetiti treninzima..

- Istina, imali smo više vremena za trening, ali moram priznati da ne volim situacije kad pada tenzija pa je moramo umjetno stvarati između sebe. Velika je razlika između ritma igranja svaka dva do tri dana i ovih, rekao bih, predugih pauza. Potpisao bih onih prvih sedam dana odmora, ali sve ostalo je previše, pogotovo što je situacija na ljestvici poprilično jasna i potrebna je velika senzacija da dođemo do petog ili četvrtog mjesta, ili da padnemo ispod šestog. Što se naše momčadi tiče u dobrom smo stanju, uspjeli smo zaliječiti ozljede tako da posve spremno iščekujemo ogled s Cibonom - poručio je Naglić te pozvao navijače da se u što većem broju okupe na tribinama Krešinog doma.

 

Sponzori