FOTOGALERIJA: Zadar u dramatičnoj završnici pobijedio Olimpiju 12.03.2017.

Izbjegnuto posljednje mjesto u ABA ligi

Košarkaši Zadra, nakon velike borbe pobijedili su Union Olimpiju 81-78 te uspjeli izbjeći posljednje mjesto u ABA ligi.

Zadar je dobro otvorio utakmicu i tijekom cijelog prvog poluvremena držao rezultatsku  prednost. U trećoj četvrtini, momčad iz Ljubljane se uspjela izdvojiti na plus 9 (53-62), ali je Zadar okrenuo i serijom 17-4 došao do prednosti 70-66 početkom posljednje dionice.

Početkom 37. minute Zadar je vodio 72-71, nakon čega domaća momčad radi seriju  za zadarskih +9 (80-71) na ulasku u posljednju minutu igre.

Započelo je veliko slavlje navijača koji su od prve do zadnje sekunde bodrili igrače Zadra.

Zadrane su predvodili Ivan Ramljak sa 18 koševa i 11 skokova, Boris Barać je unatoč temperaturi ubacio također 18 koševa, Jakov Vladović sjajno je dirigrirao igrom Zadra i ubacio 16 poena, a dvoznamenkasti učinak upisali su Kovačević i Marinković sa po 11 ubačaja.

Krka je u Novom Mestu pobijedila Cibonu 95-91, ali nije dočekala poraz Zadra i sljedeće sezone neće igrati ABA ligu.

Ivan Marinković, igrač Zadra:
-    Nevjerojatno teška utakmica, igrači Olimpije su odigrali čvrsto i maksimalno sportski, iako im utakmica nije bila rezultatski važna. Nama je ova utakmica bila presudna, ali sretan sam jer nismo podlegli pritisku. Imali smo dosta problema ove sezone, ali smo unatoč svemu uspjeli izbjeći posljednje mjesto i to je najvažnije. Mislim da je ovo u konačnici dobar uspjeh, obzirom na sve probleme koji su nas pratili. Zahvaljujem se našim navijačima na sjajnoj podršci večeras.

Aramis Naglić, trener Zadra:
-    Sve domaće utakmice od Mornara nadalje bile su nam presudne i što je najvažnije - na svakoj smo dobro reagirali. Olimpija je dobra momčad i to su potvrdili večeras, odigrali su bez kalkulacija i sa željom za pobjedu. Međutim, naša momčad je pokazala karakter i zasluženo smo pobijedili. Moram pohvaliti Jakova Vladovića koji je odigrao 36 minuta, nakon samo jednog treninga i sa nezaliječenom ozljedom, ali je iskazao ogromnu želju da zaigra. Također, sjajan je bio Ivan Ramljak koji je obranom pokrio sve čak i 'prvi red tribina'. Njih sam istaknuo, ali baš svi zaslužuju čestitke, naši igrači zaslužuju podršku i smatram da ćemo u doigravanju hrvatskog prvenstva biti opasan protivnik svakome.

Mirko Mulalić, igrač Olimpije:
-    Čestitam Zadru na pobjedi. Danas su bilo bolji od nas, pokazali su veću želju iako smo mi dali sve od sebe. Utakmicu je presudio njihov ofenzivni skok. Što se moje igre tiče, vratio sam se nakon mjesec dana pauze, dao sam svoj maksimum, bit će bolje.

Okorn Gasper, trener Olimpije:
-    Čestitam kolegi Aramisu Nagliću i Zadru na zasluženom slavlju. Mi smo dali svoj maksimum i nismo se bavili kalkulacijama. Igrali smo za sebe, ne za bilo koga drugoga. Zadar je pošteno dobio utakmicu. Mi nismo dobro odradili prvo poluvrijeme, u trećoj četvrtini smo bili odlični, ali smo prebrzo izgubili prednost. U završnici su presudile dvije, tri lopte koje je Zadar izvukao na račun ofenzivnog skoka.

KK Zadar - KK Union Olimpija 81-78 (25-21, 13-14, 24-30, 19-13); Dvorana Krešimira Ćosića, gledatelja: 5500. KK Zadar: Franke, Bašić, Vladović 16, Krajina 5, Georgiev 2, Špaleta, Brzoja, Marinković 11, Barać 18, Ramljak 18, Kovačević 11, Mazalin. KK Union Olimpija: Barbarić 6, Oliver 15, Strmčnik, Bubnić, Mulalić 5, Pelko 5, Milošević 2, Janković 17, Jefferson 20, Jurček, Hrovat 8, Janežič.
Galerija: Zadar - Olimpija 81-78

Sponzori