Kovačević sa sirenom za važnu pobjedu 01.03.2017.

Zadar slavio protiv vrlo dobre Cibone

Košarkaši Zadra u 24. kolu ABA lige upisali su važnu pobjedu protiv Cibone. Pobjednički koš za 85-84 postigao je Maj Kovačević u posljednjoj sekundi utakmice.

Ova pobjeda ima posebnu vrijednost ako se uzme u obzir da je trener Zadra Aramis Naglić tijekom utakmice ostao bez Vladovića, Bašića i Mazalina koji su zadobili nove ili obnovili stare ozljede.

Najbolji je strijelac kod Zadra bio Boris Barać s 26 ubačaja, Marinković je dodao 21, a Kovačević 14. Kod Cibone je najbolji bio Reynolds s 27 ubačaja.

Zadar se ovom pobjedom izjednačio s Mornarom (s kojim ima bolji međusobni omjer) i MZT-om (s kojim ima slabiji omjer), a izbio je pobjedu iznad posljednjeplasirane Krke.

U sljedećem kolu Zadrani gostuju kod Karpoš Sokolija, dok u zadnjem kolu na Višnjiku dočekuju Olimpiju.

Aramis Naglić, trener Zadra:
- Prije svega moram čestitati svojim igračima koji su uspjeli izvući ovu, vrlo važnu utakmicu. Ovo je bilo pravo malo čudo kad uzmemo u obzir da smo ostali bez dva organizatora igre, koje smo zbog ozljeda izgubili još u prvom poluvremenu. Pokušali smo bez Vladovića i Bašića igrati na što jednostavniji način, bez previše pick&rolla i nedostatak tih igrača, kao i Mazalina, nadoknaditi koševima iz reketa. Ravnotežu smo uspostavili kroz napadački skok koji je u konačnici možda i presudio. Radili smo dosta tehničkih grešaka, ali to valja i razumjeti, jer igrači koji nisu tipovi igrača koji igraju na lopti su sada morali preuzeti tu ulogu. Možda nam se na trenutke i malo poljuljalo povjerenje, ali pokazali smo hrabrost i uspjeli smo se izvući. Čestitam i Ciboni koja je odigrala pravu utakmicu, maksimalno borbeno i sportski do kraja, iako im ova utakmica nije puno rezultatski značila.
Ivan Marinković, igrač Zadra:
- Nakon što smo zaista mnogo utakmica izgubili u zadnjim sekundama, bilo je vrijeme da nam se u jednoj utakmici ta sreća i vrati. A ispalo je da nam se vratilo u najvažnijoj utakmici. U trenutku kada smo ostali bez tri važna igrača, bilo se teško suprotstaviti momčadi kao što je Cibona. Ali pokazali smo karakter i zaslužili smo sreću koja nas je pomazila na kraju utakmice. Hvala našoj publici na velikoj potpori koju smo imali, pogotovo u završnici dvoboja.
Damir Mulaomerović, trener Cibone:
- Čestitam Zadru i kolegi Nagliću na zasluženoj pobjedi. Odigrali su hrabro u završnici, a nije im bilo lako nakon što su ostali bez Vladovića, Bašića i Mazalina. Utakmica je bila prava, a na kraju je sreća otišla na stranu Zadra. Lopta se odbila sretno i spretno u ruke Kovačevića koji je zabio. Mi smo previše poena primili ispod koša, čak 47 su nam zabili Barać i Marinković, a Zadar je imao i 14 ofenzivnih skokova, a jedan od tih bio je i onaj koji im je donio šut za pobjedu.
Željko Šakić, igrač Cibone:
- Čestitam Zadru na pobjedi, stvarno je bila dobra utakmica. Krenuli smo dobro, pa smo upali u jednu crnu rupu koja je Zadar vratila u igru. Odlučila je jedna lopta, koja je otišla na stranu Zadra. Imali su čak 14 napadačkih skokova i to je možda bilo i ključno da ostanu do kraja u igri.

KK Zadar - KK Cibona 85-84 (24-21, 18-20, 19-21, 24-22), Dvorana Krešimira Ćosića, gledatelja 2000; KK Zadar: Franke 6, Bašić, Vladović 4, Vraneš, Krajina 2, Georgiev, Brzoja 3, Marinković 21 (9 sk), Barać 26 (8 sk), Ramljak 6, Kovačević 14, Mazalin 3. KK Cibona: Reynolds 27, Šakić 14, Marinelli 6, Marić, Žorić 10, Ćorić 2, Bošnjak 5, Rozić 4, Sulejmanović 12, Slavica 2, Joksimović 2, Gospić.

Sponzori