Zadar slavio u odličnoj utakmici na Gripama 12.02.2017.

Zadrani mirniji u produžetku

Košarkaši Zadra upisali su treću pobjedu u pet dana. Nakon pobjede nad Zagrebom (A-1 liga) i Mornarom (ABA liga), u derbiju 17. kola A-1 lige hrvatskog prvenstva na prepunim Gripama svladali su momčad Splita 94-91, nakon produžetka. 

Utakmica u Splitu je bila puna uzbuđenja, preokreta, za prave košarkaške sladokusce. Mogao je Zadar do pobjede i u regularnom dijelu, ali je Rančić sekundu prije kraja ubacio dvicu i odveo utakmicu u produžetak. Tada je stvar u svoje ruke preuzeo najiskusniji Zadranin Jakov Vladović, koji je uz pomoć Ramljaka odveo Zadar na plus 5 (87-92) pa domaćini više nisu imali vremena ni snage za preokret.

Zadrane je predvodio Boris Barać sa 16 ubačaja, Kristijan Krajina dodao je 13 koševa i 6 skokova, Ivan Marinković je upisao 12 koševa, a Jakov Vladović je uz 11 koševa imao 6 skokova i 5 asistencija. 

Iza momčadi Aramisa Naglića teška je serija od tri utakmice u pet dana. Sada se mogu nekoliko dana na miru pripremati za završni turnir Krešinog kupa koji će se igrati u Šibeniku. Zadrane tamo u četvrtfinalu opet očekuje Split.

- Sjajan ambijent na tribinama, ovo je bila najbolja propaganda za našu košarku. Znali smo što nas čeka i dobro smo se pripremili. Čestitam Splitu, oni su u jednom velikom zamahu, bili su dobar protivnik, iako smo mi ipak razina više. Ne smijemo poletjeti nakon ove tri pobjede, znamo što nam je činiti, moramo se zatvoriti u dvoranu i raditi kako bi ovu sezonu završili na što bolji način. Trebamo ostati skromni i pripremiti se za kup najbolje što možemo. Kup je posebno natjecanje, igrat ćemo na neutralnom terenu, idemo utakmicu po utakmicu i vidjet ćemo kud će nas to dovesti, rekao je trener Zadra Aramis Naglić, kojeg je splitska publika dočekala ovacijama prisjetivši se njegovog igračkog doprinosa u dresu Žutih. 

KK Split - KK Zadar 91-94 (30-24, 13-20, 14-14, 20-20, 8-11) Split - Mala dvorana Gripe, gledatelja: 3000 KK Split: Rančić 21, Dijan 8, Jukić 17, Filipović 5, Širko 14, Kalajžić 4, Kanaet 2, Subotić 2, Kedžo 18; KK Zadar: Vladović 11 (6 skokova, 5 asistencija), Marinković 12, Barać 16, Mazalin 7, Kovačević 9, Vraneš 4, Krajina 13, Brzoja 4, Franke 8, Bašić 2, Georgiev, Ramljak 8;

Sponzori